Okullar Hayat Olsun projesi

Okullar Hayat Olsun projesi -Projenin Gaziantep uygulama protokolü imzalandı


GAZİANTEP (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve katılımcı belediyelerin işbirliğiyle hayata geçirilen Okullar Hayat Olsun projesinin Gaziantep uygulama protokolü, Gaziantep Valiliği Yaşayan Atatürk Toplantı Salonunda yapılan bir törenle imzalandı.
     Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla geçekleşen protokol imza törenine, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Kaymakamı Mehmet Akif Celep, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ve şube müdürleri katıldı.
     Vali Ata, törende yaptığı konuşmada, okulların yüzde 30 kapasiteyle kullanılıyor olmasının okul binalarını verimli kullanmadıklarının en büyük işareti olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Gereken adımlar bugün burada atıldıktan sonra belediyeler ve diğer kurum ve kuruluşlar okul binalarının ve çevrelerinin bahsi geçen konularda daha verimli bir şekilde kullanılması için elinden geleni yapacaktır.
     Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey de belediye olarak okul binalarında hijyen konusunda daha önce de çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, Bugünden sonra da okulların daha verimli kullanılması için belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise konuşmasında, kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılabilmesi için gelişmiş ülkelerin birçoğunda okullardan okul saatleri dışında da yararlanıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:
     Okullar okul saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlara dönüşmüşlerdir. Okulların boş zamanlarında, sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevresindeki mekânlarda yaşayan mahalleli yetişkinlere de hizmet verilmektedir. Öğrencilere yönelik etüt ve kurslarla eğitim kalitesinin artırılması amaçlanırken, yetişkinlere yönelik mesleki, sosyal ve kültürel hizmetler ile de okullar adeta bir kültür merkezi olarak kullanılmaktadır.
     Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyeleri için ayrı ayrı imzalanan protokollerle, okulların ders saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlar haline gelmesi amaçlanıyor.
     Projenin hedefleri arasında okullarda öğrencilere yönelik etüt ve kurslarla eğitim kalitesinin arttırılması ve yetişkinlere yönelik mesleki, sosyal ve kültürel hizmetler ile de okulların birer kültür merkezi haline gelmesi bulunuyor.
     (ZEY-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Okullar Hayat Olsun projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER