Otomotiv Test Merkezi için arsa tahsisi

Otomotiv Test Merkezi için arsa tahsisi çalışmaları -Merkezin yapılacağı arazinin TSEye devri için çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi


BURSA (A.A) - Yenişehir ilçesine kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezinin inşa edileceği arazinin Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) devri için çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.
     TSE Bursa Bölge Müdürü Mustafa Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazi tahsis çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirtti. Bursa Valiliğinin, Yenişehirde bulunan mera arazileriyle ilgili çalışma yaptığını bildiren Karaman, şunları kaydetti:
     Mera Komisyonu tarafından arazilerin mera vasfından çıkarılma işlemi tamamlanmış, konu Başbakanlık makamına arz edilmiş ve sayın Başbakanımız tarafından Otomobil Test Merkezinin Yenişehirde kurulması için araziler üzerinde yapılan değişikliği onaylamıştır. Yasal şart gereği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından talep edilen 468 bin TL ot parası TSE tarafından yatırılmıştır.
     Karaman, TSE tarafından 4 Mart 2013 tarihinde Bursa Valiliğine gönderilen yazıyla adı geçen arazilerin kendilerine tahsis edilmesi için resmi talepte bulunulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
     Tahsis ile ilgili işlemler devam etmektedir. Süreç tamamlandıktan sonra gerekli çalışmalar TSE tarafından yapılacaktır. Bir kısım raporların varlığı ile ilgili iddialar doğru değildir. Merkezin Bursada kurulması için gerekli çalışmalar devam etmekte olup, bu konuda sektör, sivil inisiyatif ve kamu otoritesinin kararlılığı mevcut bulunmaktadır. Başta Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç, Bursa Valimiz Şahabettin Harput, Bursa milletvekillerimiz ve TSE Başkanımız Hulusi Şentürk süreci takip etmekte ve desteklemektedirler.
     Karaman, konuyla ilgili yasal sürecin devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Otomotiv Test Merkezi için arsa tahsisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER