Otomotiv Test Merkezi kurulması çalışmaları

Otomotiv Test Merkezi kurulması çalışmaları -TSE Bursa Bölge Müdürü Karaman: -Bursanın ileri gelenleri test merkezinin Bursaya gelmesi için gayret sarf etmeli. Bu yatırımın Bursaya gelmesi için herkesin test merkezine dest


BURSA (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Bölge Müdürü Mustafa Karaman, Bursanın ileri gelenlerinin Otomotiv Test Merkezinin Bursaya gelmesi için gayret sarf etmesi gerektiğini belirterek, Bu yatırımın Bursaya gelmesi için herkesin test merkezine destek vermesi lazım. Otomotiv Test Merkezini Bursada kurmak ve faaliyete geçirmek istiyoruz dedi.
     4. TSE Bursa Danışma Kurulu Toplantısı, TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarında (BUTAL) gerçekleştirildi. Toplantıda, Otomotiv Test Merkezi, TSE Kalite Evi, İnegölde TSE faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
     Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan TSE Bursa Bölge Müdürü Mustafa Karaman, TSEnin tüketicinin haklarını savunan, üretici ile tüketiciyi hısım konumuna getiren bir kamu kuruluşu özelliğini taşıdığını belirterek, TSEnin aynı zamanda da çok önemli bir fonksiyonu yerine getiren belgelendirme kuruluşu olduğunu dile getirdi.
     Otomotiv Test Merkezi kurulması çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Karaman, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Önder Matlı ile AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçının önemli gayretleri olduğunu vurguladı.
     Otomotiv Test Merkezinin son durumuna değinen Karaman, TSE, Bursa Valiliğine Bursa Valisi Şahabettin Harputun talebi üzerine bir yazı yazdı ve yer tahsisini istedi. Sayın Vali gelen yazıyı, Mera Komisyonuna havale etti. Yenişehirde havaalanının karşısında bulunan mera arazisi, Mera Komisyonunun kararıyla mera vasfından çıkarıldı. Bu araziyle ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, Başbakanın oluruna sunulmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazı yazdı dedi.
     Başbakanlık tarafından mera arazileriyle ilgili yaklaşık 2 yıl önce çıkarılan bir genelgenin olduğunu ifade eden Karaman, şunları kaydetti:
     Çıkarılan genelgeye göre, mera ve hazine arazilerinin Başbakanlık makamının bilgisi dışında asla bir yere tahsisi edilmesi mümkün değildir. Başbakan tarafından da bir tedbirdir bu. Bu tedbirle ilgili genelgeye istinaden şu anda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazılan yazı, Başbakanlık makamına sunulmak üzere müsteşarlıkta bekliyor. Biz de bu yazının sonucunu bekliyoruz. Eğer o yazı, Başbakanımız tarafından uygun mütalaa edilir ve geri gönderilirse ondan sonraki süreçte TSE, o boyutu takip ederek test merkezinin Bursaya gelmesini sağlayacaktır.
     Karaman, şu andaki gayretlerin yeterli olmadığını belirterek, Bursanın ileri gelenleri test merkezinin Bursaya gelmesi için gayret sarf etmeli. Bu yatırımın Bursaya gelmesi için herkesin test merkezine destek vermesi lazım. Otomotiv Test Merkezini Bursada kurmak ve faaliyete geçirmek istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Otomotiv Test Merkezi kurulması çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER