Pamuk Sulama ve Gübrelemesi Konusunda Uluslararası

Pamuk Sulama ve Gübrelemesi Konusunda Uluslararası Çalıştay -Diyarbakır Valisi Toprak: Diyarbakırda 115 tekstil işletmesi bulunuyor


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kentte 115 tekstil işletmesinin bulunduğunu söyledi.
     Vali Toprak, Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü koordinatörlüğünde DÜ Rektörlüğü, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliğiyle DÜ Kongre Merkezinde düzenlenen Pamuk Sulama ve Gübrelemesi Konusunda Uluslararası Çalıştayına katıldı. Vali Toprak, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, pamuğun kullanım alanı ile dünya üzerindeki önemine değindi.
     Diyarbakırda 683 bin hektarda pamuk üretimi yapıldığını ifade eden Vali Toprak, Diyarbakırda 115 tekstil işletmesi bulunuyor. Bu işletmeler pamuk sektörünün bölgede gelişmesi açısından büyük önem taşıyor dedi.
     Vali Toprak, Dicle Nehri kıyısında yetişen pamuğun kalite bakımından öncü olduğunu belirterek, kaliteli pamuğun yetişmesi için çaba gösterenlere teşekkür etti.
     DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise 5 günlük eğitim çalıştayının hem bilgi edinme hem de birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakırı tanıma imkanı sunacağını söyledi.
     Çalıştaya, Amerika, Makedonya ve İrannın da yer aldığı toplam 17 ülkeden, 22 kişinin katıldığını bildiren Saraç, katılımcıların konularında uzman ve araştırmacı olduğunu kaydetti.
     DÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F. Kemal Sönmez de Güneydoğu Anadolu Bölgesinin, ülkenin pamuk üretiminin yüzde 50sinden fazlasını sağladığını ifade ederek, buna paralel olarak üniversiteler, kamu ve özel sektör tarafından pamuk yetiştiriciliği konusunda, önemli araştırmalar, çalışmalar yapılarak önemli bilgi birikiminin oluşturulduğunu vurguladı.
     Diğer konuşmaların ardından çalıştaya destek veren kişilere plaket verildi.
     Vali Toprak ve Rektör Saraç daha sonra katılımcılarla birlikte Diyarbakır fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.
     Çalıştayın 5 gün süreceği belirtildi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Pamuk Sulama ve Gübrelemesi Konusunda Uluslararası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER