Parmak bebek, taburcu oldu

Parmak bebek, taburcu oldu -Damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle her an ölebileceği söylenen, doktorların müdahalesiyle 6 aylıkken 440 gram doğan parmak bebek, 1,5 kiloya ulaştığı 3 aylık tedavisinin ardından taburcu oldu -Baba Er


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle her an ölebileceği söylenen, doktorların müdahalesiyle 6 aylıkken 440 gram doğan parmak bebek, 1,5 kiloya ulaştığı 3 aylık tedavisinin ardından taburcu oldu.
     İzmitte özel bir hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdinç Gözcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ercan ve Şennur Erol çiftinin ikinci çocukları olan Yağmur Nazın hastanelerinde dünyaya gelen en küçük bebeklerden biri olduğunu belirterek, bebeğin 24 haftalıkken 440 gram ağırlığında dünyaya geldiğini söyledi.
     Bebeğin, akciğerleri gelişmeden doğduğunu, dış ortama uyum sağlamasının güç olduğunu ifade eden Gözcü, yoğun bakımda kaldığı sürece tedaviye çok iyi yanıt verdiğini dile getirdi.
     Gözcü, şöyle konuştu:
     Kendisi de dirençliydi, küçük olmasına bakmayın, çok iyi toparlandı. Yaklaşık 3 aydır birlikteyiz. Ağır prematüre bebeklerin yaşadığı sorunları yaşamadı. Gözle ilgili bir bulgusu yok, nörolojik gelişimi de çok iyi. Bu, bizim için çok önemli. Yalnızca yaşaması değil, bir sekeri olmadan yaşaması mutluluk verici. Şu an 1,5 kilograma ulaştı, bundan sonra çok daha hızlı büyüyecektir. Biberonu elinden alamıyoruz.
    
     -Ölü doğacağı söylendi-
    
     Baba Ercan Erol ise kızları Yağmur Nazın dünyaya geldiği günden beri yoğun mücadele verdiğini belirterek, Ümitlerimiz tükenmiş, ölü doğacağı söylenirken hastaneyi değiştirdik ve bizim için farklı bir süreç başladı dedi.
     Kendilerine bebeğin acil alınması gerektiğinin söylendiğini, bebek için iki gün hazırlık yapıldığını ifade eden Erol, şöyle konuştu:
     İlk gittiğimiz hastanede, anneden gelen damarlar tıkandığı için bebeğin kalp atışlarının zayıfladığını söylediler. Cihaza bağlayacaklarını, bebeğin kalp atışları durduğu an alacaklarını söylediler. O üzüntüyle ne yapacağımızı şaşırmıştık. Yoldan geçerken Allahtan ümit kesilmez, başka bir doktor da görsün diye düşündük ve bu hastaneye gelme fikri doğdu. Doktorlar görür görmez, annenin tansiyonunun yükseldiğini, ikisinin de ölmek üzere olduğunu bildirdiler. Amaçları birinci derecede anneyi kurtarmaktı, anne de bebek de kurtuldu, doktorlardan Allah razı olsun. Kızımız dünyaya geldi, ama bunu yaşatmak da zor. Erdinç bey sayesinde bugün taburcu oluyor.
     Anne Şennur Erol ise çok mutlu olduğunu söyleyecek bir şey bulamadığını kaydetti.
     Erdinç Beye teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde bebeğimiz sağlıklı. Çok zor günler yaşadık ama Allaha şükür atlattık diyen Erol, kızlarının büyüyünce doktor olmasını arzuladığını, kendisi gibi zor durumda olan bebekleri yaşatmasını dilediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Parmak bebek, taburcu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER