Pos cihazıyla tefecilik iddiası

Pos cihazıyla tefecilik iddiası -Denizli, İzmir ve Trabzonda yapılan eş zamanlı operasyonda kredi kartı pos cihazı ile haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 42 kişi gözaltına alındı


DENİZLİ (A.A) - Denizli, İzmir ve Trabzonda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda kredi kartı pos cihazı ile haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 42 kişi gözaltına alındı.
     Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, bazı kişilerin, nakit paraya ihtiyacı olan veya kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlara belli bir komisyon karşılığında faizle para vererek, kontör ya da altın satmış gibi göstermek suretiyle haksız kazanç sağladıkları bilgisini aldı.
     Örgütlü olarak tefecilik yaptıkları ve vergi kaçırdıkları ileri sürülen şahıslara yönelik Denizli, İzmir ve Trabzonda gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda 42 kişi gözaltına alındı.
     Şüphelileri ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 34 pos cihazı, 446 kredi kartı, 2 milyon 225 bin 258 lira değerinde 721 kredi kartı ödeme fişi, 26 banka hesap cüzdanı, farklı kişilere ait kimlik bilgileri, kart şifresi ve hesap dökümleri gibi bilgilerin bulunduğu 196 belge, içinde alacakların yazılı olduğu 5 ajanda, 2 av tüfeği ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.
     Zanlılara ait 25 ayrı banka hesabındaki 53 bin 275 lira ile 200 dolar, 134 bin 220 lira değerinde 13 çek, 108 bin 870 liralık senet ve 4 otomobile el konuldu.
     Sürdürülen soruşturma kapsamında, örgüt mensuplarının hesap hareketleri üzerinde yapılan incelemede şüpheli şahısların KDVsi yüzde 0 olan kontör satışı ve KDVsi yüzde 1 olan altın satışı yapılmış gibi göstererek POS tefeciliğinden aylık 80 bin ile 110 bin lira arasında haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Pos cihazıyla tefecilik iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER