Sağlığı Geliştiren Okullar projesi Tekirdağda başladı

Sağlığı Geliştiren Okullar projesi Tekirdağda başladı -TDB Toplum Ağız Diş Sağlığı Eğitim Komisyonu Başkanı Gürlek: Bu proje ile çocuklara her gün okulda, öğretmen gözetiminde günde bir kez diş fırçalatmak istiyoruz (Fo


TEKİRDAĞ (A.A) - Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) tarafından gerçekleştirilen Sağlığı Geliştiren Okullar projesi Tekirdağda başladı.
     Türkiyenin farklı ilerinden gelen diş hekimleri, Aydoğdu İlköğretim Okulunda, öğrencilere ağız diş sağlığını korumanın yollarını anlatıp, öğrencileri ağız ve diş muayenesinden geçirdi.
     TDB Toplum Ağız Diş Sağlığı Eğitim Komisyonu Başkanı Ali Gürlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her öğrenciye diş macunu ve fırçası hediye ederek ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek istediklerini belirtti.
     Öğrencilerde diş çürüklerini azaltmaya çalıştıklarını belirten Gürlek, Türkiyede 11 ilde pilot olarak uyguladığımız ve 4 yıl sürecek bir projeyi yürütüyoruz. Çocuklara doğru sağlık davranışı kazandırmayı amaçlıyoruz. Türkiyede diş fırçalama ile ilgili bu kadar reklama rağmen sabah ve akşam olmak üzere dişlerini fırçalayanların oranı yüzde 15. Bu proje ile çocuklara her gün okulda, öğretmen gözetiminde günde bir kez diş fırçalatmak istiyoruz. Amacımız, sabah akşam diş fırçalama oranını yüzde 75e çıkarmak diye konuştu.
     Gürlek ve beraberindekiler, Tekirdağ Diş Hekimleri Odası Başkanı Birol Karaibiş ve öğretmenler çocuklara diş macunu ve diş fırçası dağıttı.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sağlığı Geliştiren Okullar projesi Tekirdağda başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER