Sağlık için sağlıklı süt için kampanyası

Sağlık için sağlıklı süt için kampanyası -Kampanya kapsamında Sakaryada seminer düzenlendi


SAKARYA (A.A) - Kayıt dışı ve insan sağlığına zararlı süt konusunda halkı bilinçlendirmek için başlatılan Sağlık için sağlıklı süt için kampanyası dolayısıyla Sakaryada seminer düzenlendi.
     Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi desteğiyle sağlıklı süt tüketimi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan kampanya nedeniyle düzenlenen seminer, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.
     Burada konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesi İç hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, sütün çok sağlıklı bir gıda olmasına rağmen uygun koşullarda saklanmadığı zaman pek çok enfeksiyon hastalığına yol açtığını bildirdi.
     Sağlıklı süt konusunda, Türkiyenin birçok kentinde araştırma yapıldığını anlatan Ünal, sonuçların vahim denecek tablolar içerdiğini söyledi.
     Prof. Dr. Ünal, Ankarada satılan işlem görmüş pastörize ve sokak sütleri üzerinde araştırma yapıldığını dile getirerek, Araştırma kapsamında 150 farklı noktadan alınan sokak sütünü değerlendirdik. Buna göre, uluslararası standartlarda 1 mililitre sütte kabul edilebilir bakteri miktarı 500 iken, açık süt örneklerinde bu sayının 100 bine kadar yükseldiği ortaya çıktı diye konuştu.
    
     -Süt hayat boyu tüketilmesi gereken bir besin-
    
     Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyabetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler de günde 2 bardak süt içen çocukların günlük vitamin ve mineral gereksinimlerini büyük bir kısmının karşılandığına vurgu yaptı.
     Süt ve süt ürünlerinin ana besin grubunda olduğunu belirten Besler, sütün hayat boyu tüketilmesi gereken bir besin olduğunu söyledi.
     Kemik hastalıklarını önleyebilmek için her yaşta süt içilmesi gerektiğini vurgulayan Besler, Süt içmek diş ve kemikleri güçlendirir, enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Sütün içerisindeki yağ bileşenleri küçük yaş grubu çocukları zeka ve entelektüel kapasitelerinin artmasına katkı sağlar şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sağlık için sağlıklı süt için kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER