Sağlıklı Kilo Sağlıklı Hayat toplantısı

Sağlıklı Kilo Sağlıklı Hayat toplantısı -Diyetisyen Doğankaya: -Vatandaşların sağlıklı beslenmeyi diyet olarak değil, yaşam tarzı olarak benimsemeleri gerekiyor


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Kilo Sağlıklı Hayat konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının Medline Hastanesi ile ortaklaşa düzenlediği ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen Sağlıklı Kilo Sağlıklı Hayat bilgilendirme toplantısında vatandaşlar, diyetisyen Suna Doğankaya tarafından bilgilendirildi.
     Doğankaya, sağlıklı bir yaşamın vücudun tüm dengesini koruduğunu ve yaşam kalitesinin arttığını vurguladı.
     Obezitenin ise birçok hastalığı beraberinde getirdiğini dile getiren Doğankaya, Her öğünde dengeli beslenmemiz gerekiyor. Sabah kahvaltılarına dikkat edelim. Kahvaltı çok önemlidir. Kahvaltıda mutlaka peynir ve yumurta tüketelim. Günde 3 ana öğünü ihmal etmeden, az yiyerek ara öğünlerde de bir şeyler tüketebiliriz dedi.
     Un ve şekerli gıdalardan uzak durulması gerektiğine işaret eden Doğankaya, Vatandaşların sağlıklı beslenmeyi diyet olarak değil, yaşam tarzı olarak benimsemeleri gerekiyor diye konuştu.
     Su tüketmenin önemli olduğunu vurgulayan Doğankaya, şöyle konuştu:
     Günde en az 10 bardak su tüketelim. Gün içerisinde içilen çay ve kahve su tüketiminden sayılmaz. Gazlı içeceklerden uzak duralım. Haftada 3 kez en az 40 dakika yürüyüş yapmaya çalışalım. Sağlıklı beslenirsek kilo problemimiz olmaz. Beslenmeyi diyet olarak görmeyelim, ömür boyu yaşam tarzı olarak benimseyelim.
     Doğankaya, vatandaşların sorularını da cevaplandırdı. Toplantı sonrasında vatandaşlara diyetisyenler eşliğinde ücretsiz yağ-kas ölçümü yapıldı. Diyetisyenler, yağ-kas ölçümü sonuçlarına göre vatandaşlara nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sağlıklı Kilo Sağlıklı Hayat toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER