Sahnedeki Engelsiz Melodiler projesi kabul edildi

Sahnedeki Engelsiz Melodiler projesi kabul edildi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediyesi çalışanlarının kurduğu Grup Engel Tanımaz ekibinin Ulusal Ajans Gençlik Programı Alt-Eylem Gençlik Girişimi programı kapsamında hazırladığı Sahnedeki Engelsiz Melodiler isimli projesi kabul edildi.
     16-23 yaş arasındaki 25 hafif zihinsel engelli gence, dans ve müzik eğitiminin verilmesi ve gençlerin topluma adaptasyonlarının kolaylaştırılması ile onların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan proje 210 gün süre ile devam edecek.
     Ulusal Gençlik girişimi kapsamında sosyal sorumluluk ve gönüllülük esasına dayalı bir eğitim projesi konumundaki Sahnedeki Engelsiz Melodiler projesi, H. Rasim Uzer İş Okulunda eğitim alan öğrenciler arasından yetenekli ve istekli olan öğrenciler arasından seçilerek gerçekleştirilecek.
     Nevşehir Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu Grup Engel Tanımaz önderliğinde proje kapsamında dans ve müzik eğitimi, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün tecrübeli ve gönüllü eğitmenleri tarafından verilecek.
     H. Rasim Uzer İş Okulunda görev yapan, zihinsel engelli sınıf öğretmenleri, projede eğitimcilere destek olacak.
     Proje kapsamında hafif zihinsel engelli gençler, dans ve müzik eğitimlerinin dışında piknik, tiyatro ve sinema gibi bir dizi sosyal etkinliklere de katılabilecekler.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Sahnedeki Engelsiz Melodiler projesi kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER