Şefler Gaziantep mutfağını öğreniyor

Şefler Gaziantep mutfağını öğreniyor -Kente 10 farklı ülkeden gelen aşçılar, Gaziantepe özgü 90 çeşit yemeği uygulamalı olarak öğrenmeye başladı -GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun, aşçılara etli dolma yapmayı öğretti (F


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepe 10 farklı ülkeden gelen şef aşçılar, kente özgü 90 çeşit yemeği uygulamalı olarak öğrenmeye başladı.
     Gaziantep mutfağını Türkiyede ve uluslararası arenada tanıtmayı amaçlayan Gaziantep Yemeklerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yaygınlaştırılarak Korunması projesi kapsamında ABD, Meksika, Malezya, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İngiltere ve Yunanistan gibi ülkeler ile Türkiyenin değişik kentlerinden 38 şef aşçı Gaziantepe geldi.
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından yürütülen, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Sahan Restoranın destek verdiği proje çerçevesinde Gaziantepe gelen şef aşçılar, kente özgü 90 çeşit yemeği restoranın mutfağında uygulamalı olarak öğrenmeye başladı.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, önlüğünü giyerek şef aşçılara etli dolma tarifi verdi ve yapmayı öğretti.
     Prof. Dr. Coşkun, eğitimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, projeye yurt içi ve yurt dışından oldukça kalabalık bir şef grubunun katıldığını belirtti. Projenin amacının Gaziantep mutfağını Türkiyeye ve dünyaya tanıtmak olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
     Proje son derece başarılı, çünkü çeşitli ülkelerden katılım var. 90a yakın yemek tarif edilecek ve eğitimi verilecek. Gaziantep mutfağını ciddi anlamda duyuracak ve yaygınlaştıracak bir proje. Her alanda bu tür projeleri gerçekleştiren uluslararası bir üniversite olarak bundan ziyadesiyle memnunuz.
     Kendisinin de etli dolma tarifi yaparak eğitim verdiğini aktaran Coşkun, Şeflerin söylediğine göre, fena değildik. Çorbada bizim de tuzumuz oldu dedi.
     Gaziantep mutfağıyla ilgili araştırmaları bulunan Anadolu Mutfağı Araştırma ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan ise projeye ilginin çok büyük olduğunu ifade etti.
     Eğitimlere hepsi profesyonel olan 38 kişinin katıldığını aktaran Öztan, Bu proje inanılmaz ses getirdi. Çünkü insanlar profesyonel. Mutfaklarda artık Gaziantep mutfağı olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şefler Gaziantep mutfağını öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER