13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali

13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali -Festivalde Chick Corea Triosu konser verdi


ANTALYA (A.A) - 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında Chick Corea Triosu konser verdi.
     Antalya Böyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalyada buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, caz müziğin yaşayan efsanesi Chick Corea ve triosu ile unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı.
     Gecede piyanosuyla etkileyici bir şov sunan efsane sanatçıyla birlikte kontrabasta kendi kuşağının en üstün yeteneklerinden biri kabul edilen Sting, Pat Metheny, McCoy Tyner gibi ünlü isimlere eşlik eden Christian McBride ve vurmalılarda Herbie Hancock, Bob Dylan, Joni Mitchell ve The Wayne Shorter Quartet ile çalışan sıra dışı yetenek Brian Blade sahne aldı.
     Seyircilerin büyük ilgi gösterdiği konser sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sanatçıları tebrik ederek plaket verdi.
     18 Grammy ödülü olan Amerikalı besteci ve piyanist Chick Corea, festival kapsamında triosuyla ilk kez konser verdi. Konser sonrası Başkan Akaydın ile sohbet eden Chick Corea, Antalyanın çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, kentte konser vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.
     Chick Corea, konserde çaldığı parçalardan birini, caz trompet sanatçısı olan babası Armandoya ithaf etti. Brian Blade ve Christian McBride ise konser sırasında çaldıkları sololarla izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
     Festival Amerikalı piyanist Tzimon Bartonun konseri ile devam edecek.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER