Sevgi Zincirinin Eğitim Halkası projesi

Sevgi Zincirinin Eğitim Halkası projesi


YOZGAT (A.A) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sevgi Zincirinin Eğitim Halkası projesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sevgi Evlerinde kalan öğrencilerin derslerinde başarılı olmalarını, yıl sonunda girecekleri sınavlarda daha iyi sonuçlar elde etmelerini ve onların sosyal açıdan daha aktif hale gelmelerini sağlamak amacıyla Sevgi Zincirinin Eğitim Halkası projesi hazırlandığı ifade edildi.
     Projenin Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının 2012 Yılı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında değerlendirilmeye alınarak, yaklaşık 3000 proje arasından yapılan çeşitli elemeler neticesinde Türkiye genelinde kabul edilen 60 projeden biri olarak Yozgatta uygulamaya konulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Emniyet Müdürlüğümüz ve Gençlik Hizmetleri Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü arasında Sevgi Zincirinin Eğitim Halkası Projesinin hayata geçirilmesi için bir protokol imzalanmış, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce projenin harcamaları için 14 bin 600 liralık bir bütçe ayrılmıştır. Söz konusu proje kapsamında branşlarında deneyimli Türkçe, matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgiler öğretmenleri tarafından Sevgi Evlerinde kalan öğrencilerimize 2012-2013 eğitim yılında etüt ve kurs programı düzenlenecek. Bu sayede öğrencilerimizin derslerinde ve girecekleri sınavlarda başarılı olmaları sağlanacak. Bu ay ilimizde yürütülmeye başlayacak Sevgi Zincirinin Eğitim Halkası Projesi, 2013 yılı Haziran ayında sona erecek.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Sevgi Zincirinin Eğitim Halkası projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER