Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi

Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi -Pertekli 40 genç, Mardin ve Rizeyi gezme imkanı buldu


TUNCELİ (A.A) - Pertek Kaymakamı Kürşat Güleryüz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında 40 gencin Mardin ve Rizeyi gezme imkanı bulduğunu bildirdi.
     Güleryüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında farklı şehirlere düzenlenen gezi programlarıyla gençlerin, gezdikleri yerlerin kültürlerini, doğal ve tarihi güzelliklerini görerek tanıma imkanı sağlandığını belirtti.
     İlçe gençlerinin eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin kaymakamlık imkanları ölçüsünde desteklendiğini ifade eden Güleryüz, bu faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, Bakanlığımız tarafından uygulanan projenin önemini bildiğimiz için ilçemizden 14-24 yaş arası 40 gencimizi Mardin ve Rize illerine gönderdik. Bu projeye dahil olan gençlerimiz, gittikleri yerlerde o ilin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini görme ve anlama şansını yakaladıkları gibi ülkemizin bu yönden ne kadar zengin olduğunu yerinde görme şansı buldular diye konuştu.
     Güleryüz, projeye katılan gençlerin son derece memnun ve mutlu döndüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER