Şirket olarak görünüp ortada olmayan 250

Şirket olarak görünüp ortada olmayan 250 bin şirket var -TÜRMOB Genel Sekreteri Akdemir: Türkiyede 750 bin şirket olduğu söyleniyor ama vergi dairesi kayıtlarına göre adresinde bulunamayan, ismi kağıt üzerinde şirket olarak görü


ORDU (A.A) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir, Türkiyede 750 bin şirket olduğu söyleniyor ama vergi dairesi kayıtlarına göre adresinde bulunamayan, ismi kağıt üzerinde şirket olarak görünüp ortada olmayan 200 ile 250 bin civarında şirket var dedi.
     Akdemir, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğine yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Türkiyede babanın kurduğu bir şirketi torunun göremediğini savunan Akdemir, Bunu, Türkiyedeki şirketlerde kurumsallaşmanın olmamasına bağlıyoruz diye konuştu.
     Bizim şirketlerimizde kurumsallaşma yok, şirketlerin sahipleri şirketleri kendi malları gibi görüyorlar diyen Akdemir, Türkiyede 3-5 firmanın dışında dededen toruna intikal eden bir şirket yok. Hepsi gelip geçici. Şirketi baba kuruyor ama kurumsallaşma olmadığı için oğlu geliyor, işin başına geçiyor ve şirket yerle bir oluyor ifadelerini kullandı.
     Türkiyede binlerce şirketin sadece kağıt üzerinde göründüğünü öne süren Akdemir, şöyle devam etti:
     Türkiyede 750 bin şirket olduğu söyleniyor ama vergi dairesi kayıtlarına göre adresinde bulunamayan, ismi kağıt üzerinde şirket olarak görünüp ortada olmayan 200 ile 250 bin civarında şirket var. Bu ciddi bir rakam. Bunların tasfiyesine yeni Türk Ticaret Kanunu birçok kolaylık getiriyor, bunları tasfiye edecekler.
     Akdemir, Türkiyede gerçekten üretim yapıp mal satan, ticaret yapan şirket sayısının ise 150 ile 200 bin civarında olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Şirket olarak görünüp ortada olmayan 250 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER