Sivas Kitap Fuarı açıldı

Sivas Kitap Fuarı açıldı -Vali Kemelek: Bilginin sağlıklı olanına en kolay şekilde ulaşmak hepimizin görevidir


SİVAS (A.A) - Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığınca düzenlenen, çeşitli resmi ve sivil kuruluşların desteklediği Sivas Kitap Fuarı açıldı.
     Vali Zübeyir Kemelek, Şifahiye Medresesinde düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Sivasta böyle bir organizasyonun ilk defa gerçekleştirildiğini söyledi. Sivasın bir kültür şehri olduğunu ifade eden Kemelek, Bilginin en iyi kaynağı kitaptır, bilgi kitap vasıtasıyla günümüze ulaşmış ve bundan sonraki nesillere de ulaşacaktır. Bilginin sağlıklı olanına en kolay şekilde ulaşmak hepimizin görevidir. Kitap, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir ve bu bakımdan böyle bir fuar hazırlanmıştırdedi.
     Fuarın açılışında emeği geçenlere teşekkür eden Kemelek, organizasyonun gelecek yıllarda da yapılması için Sivas halkının ilgi göstermesinin gerektiğini vurguladı. Kemelek, fuarın hayırlı olmasını diledi.
     Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, okumadan hiçbir şeyin öğrenilmesinin mümkün olmadığını belirterek, herkesin okumanın şuuruna varmasını temenni ettiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından, Vali Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mustafa İlter ve Belediye Başkanı Ürgüp, fuarın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra bir rehber eşliğinde stantlar gezildi.
     Tanınmış yazarların söyleşi ve imza günleri düzenleyeceği fuara, 136 yayın evinin katıldığı, kitapların yüzde 25 indirimli satılacağı bildirildi. Ayrıca, okuma saatlerinde masalara bırakılan kitaplara okurların ücretsiz sahip olabileceği kaydedildi.
     4 Eylüle kadar açık kalacak fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivas Kitap Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER