Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi

Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi -Meşale Derneği, Suriyeli mülteciler için yardım programı düzenlendi


MALATYA (A.A) - Meşale Derneği, Türkiyede yaşayan Suriyeli mülteciler için yardım programı düzenledi.
     Dernek başkanı Tamer Çalhan, Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi isimli etkinlikte yaptığı konuşmada, Esed diktatörlüğüne karşı direnen kahraman Suriye halkının direnişini selamlıyor ve destekliyoruz diyerek sözlerine başladı.
     Suriyede yaşanan olaylara, insanlık dramlarına sessiz kalınamayacağını belirten Çalhan, zulme karşı mazlumdan yana olunması gerektiğini ifade etti.
     Anadolu Platformu Suriye Yardım Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ise Suriye halkının mücadelesini selamladığını söyledi. Kaçmazer, Suriyeli erkeklerin tel örgülerden geçerek ülkelerinde cihat ettiğini, ardından yeniden çocuklarının yanına döndüğünü anlattı.
     Suriye Gençlik Yardımlaşma Derneği Başkanı Osmanhan Süleyman da kendilerine sunulan yardımlar ve Türkiyenin zulüm gören insanların yanında olması dolayısıyla Suriye halkı adına teşekkürlerini iletti.
     Bu yardımların ilk olmadığını dile getiren Süleyman, Biz birbirimizle kardeşiz. İnşallah ilelebet böyle kalacağız. Biz Suriyede zulüm altında yaşıyoruz. Suriyenin içerisindeki Müslümanlara kan kusturdular. Çocuk, kadın, yaşlı, erkek demeden hepsini kurşuna dizdiler diye konuştu.
     Araştırmacı yazar Ramazan Kayan ise tüm insanlar ve insanlık için özgürlük istediklerini belirterek, insanların inandığı gibi yaşayabileceği bir dünyanın mümkün olduğunu söyledi.
     Bu konuda herkese görevler düştüğünü vurgulayan Kayan, duyarlı insanlar tarafından yapılacak yardımların Suriyeli insanların yaralarını sarmada etkili olacağını kaydetti.
     Programda, Suriyeli İslam alimi Ahmed Feyyaz da Kuran-ı Kerimden ayetler okuyarak, zulümlerin durmasını diledi. Feyyaz, Suriye halkı için herkesten dua istedi.
     Konuşmaların ardından, Suriyeli mülteciler için yardım toplandı. Yardımların, Başbakanlık aracılığıyla Türkiyede yaşayan Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları için harcanacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER