Suyuma Sahip Çıkıyorum projesi

Suyuma Sahip Çıkıyorum projesi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kullanım kaynaklı israfı önlemek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile Suyuma Sahip Çıkıyorum projesi protokolünü imzalandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyede ilk kez gerçekleştirilecek Suyuma Sahip Çıkıyorum projesi ile Sakaryada bulunan okul ve camilerde su tasarrufu sağlanacak.
     SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, dünyanın her bölgesinde su ile ilgilenen kuruluşların Dünya Su Günü dolayısıyla belirli uygulamalar gerçekleştirdiğini kaydetti.
     Keleş, küresel iklim değişikliği göz önüne alındığında dünya genelinde su yönetimini çok ciddi riskler beklediğini söyledi.
     Keleş, yapılan çalışmalar sonucunda Suyuma Sahip Çıkıyorum projesiyle Dünya Su Gününü kutlamaya hazırlandıklarını ifade ederek, Protokol konusunda İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Müftümüz ile istişareler yaptık. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak, okul ve camilerimizde kontrolsüz su kullanımını önlemeyi amaçlıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzün belirleyeceği okul ve camilerde projenin uygulaması gerçekleştirilecek. Türkiyede ilk kez gerçekleştirilecek proje ile Sapanca Gölünden temin ettiğimiz suyu korumak adına önemli bir adım atmış olacağız. Desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Mustafa Büyüke ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğluna teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Su kaçakları önlenecek-
    
     SASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Yılmaz Çiğdem de Suyuma Sahip Çıkıyorum projesi kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetleri anlattı.
     Çiğdem, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği okul ve camilerde bulunan çeşme ve su tesisatlarına takılacak aparatlar ile su kaçaklarını önlemiş olacaklarını ve SASKİ olarak projenin alt yapısını hazırladıklarını belirtti.
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise okul ve camilerdeki israfı önlemek konusunda herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.
     İmza töreninin ardından katılımcılara, SASKİ tarafından hazırlanan su tasarruf aparatları dağıtıldı.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Suyuma Sahip Çıkıyorum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER