Tarım ve Hayvancılıkta Stratejik Planlama ve

Tarım ve Hayvancılıkta Stratejik Planlama ve Yönetim konferansı


AKSARAY (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Aksaray İl Müdürlüğü ve Aksaray Ziraat Odası işbirliğiyle Tarım ve Hayvancılıkta Stratejik Planlama ve Yönetim konulu konferans düzenlendi.
     Vali Selami Altınok, Aksaray Kültür Merkezindeki konferansın açılışında konuşmasında, suya getirilen kota uygulamasının ötelendiğini belirtti.
     Bir yandan suya kota konulduğunu, diğer yandan da suyu çok isteyen yonca bitkisine teşvik verildiğini ifade eden Altınok, Ortaya bir çelişki çıkıyor. Bu nedenle, suyun hayati önem arz ettiği ve az bulunduğu bölgelerde suyu az isteyen ürünler yetiştirilmeli ve onlar teşvik edilmeli. Stratejik plan bunları sağlayacaktır dedi.
     Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça da dünyada iki önemli sektörün enerji ve tarım sektörü olduğunu vurgulayarak, Türkiyede enerji sektörüne yatırım yapan büyük şirketlerin tarım sektörüne de ciddi yatırım yaptığını belirtti.
     Akça, Aksarayda tarım ve hayvancılık konusunda sivil toplum kuruluşlarının ciddi bir işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak, strateji belirleme noktasında da belirgin bir iradenin oluştuğunu bildirdi.
     Konferans sonunda Vali Altınok, Prof. Dr. Akçaya plaket verdi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Tarım ve Hayvancılıkta Stratejik Planlama ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER