Tek Hedef Tek Yürek Projesi

Tek Hedef Tek Yürek Projesi -Deneyimsel Eğitim Merkezi Derneğince yürütülen proje kapsamında 16sı yabancı 20 genç, Malatyanın Darende ilçesini gezdi


MALATYA (A.A) - Merkezi Eskişehirde bulunan Deneyimsel Eğitim Merkezi Derneğince yürütülen Tek Hedef Tek Yürek Projesi kapsamında 16sı yabancı 20 genç, Malatyanın Darende ilçesini gezdi.
     AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezince finanse edilen Tek Hedef Tek Yürek Projesi çerçevesinde, Malatyanın Darende ilçesine gezi düzenlendi. Geziye, Polonya, İspanya, Litvanya, Romanya, Hırvatistan, Hollanda ve Yunanistandan 16 genç ile yurt dışında yaşayan 4 Türk genci katıldı.
     Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Şehitler Abidesi ve Günpınar Şelalesi ile ilçedeki diğer tarihi ve turistik mekanları gezen konuklara, Darende Belediyesince rehberlik hizmeti verildi.
     Hırvatistanda gençlik lideri olan Dairo Zmegac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa geldiği Türkiyeyi çok beğendiğini, Türk insanını sıcakkanlı bulduğunu söyledi. Kendini evinde gibi hissettiğini anlatan Zmegac, Ülkeme döndüğümde, burada gördüklerimi ve öğrendiklerimi çevremdekilerle paylaşacağım dedi.
     Hollandada yaşayan ve tıp fakültesi öğrencisi olan Dilara Karadavut ise başka ülkelerde yaşayan insanları tanımak, bağ kurmak ve kendini geliştirmek için projeye katıldığını söyledi. Karadavut, ileride projeye katılanlarla ortak çalışmalar yapabileceklerini belirtti.
     Polonyada bir dernekte çalışan makine mühendisi Emir Karataş da farklı kültürleri tanımaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Proje koordinatörü Nurdan Terzioğlu ise gençlere Avrupayı tanıma fırsatı sunmak amacıyla böyle bir proje başlattıklarını söyledi. Türkiyedeki gençlerin Avrupaya gitmesini, Avrupa ülkelerindeki gençlerin de Türkiyeye gelmesini sağladıklarını anlatan Terzioğlu, proje sayesinde gençlerin yeni deneyimler edindiğini ve farklı beceriler kazanabildiğini belirtti.
     Yaşadıkları yerde sosyal sorumluluk projelerinde görev alan gençlere, iletişim yönetimi ve proje üretme gibi konularda 1 haftalık eğitim verildiğini kaydeden Terzioğlu, farklı kültürleri yansıtan etkinlikler ve gençlerin ilgisini çekecek tanışma programları gerçekleştirdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tek Hedef Tek Yürek Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER