Toplumsal Olaylara Müdahale Yetkisi ve Hukuki

Toplumsal Olaylara Müdahale Yetkisi ve Hukuki Sınırları konferansı -İzmir Cumhuriyet Savcısı Aydemir, il ve ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli polislere toplumsal olaylarda müdahale yetkisine dair bilgi verdi


İZMİR (A.A) - İzmir Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir, il ve ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli polis ve emniyet amirlerine Toplumsal Olaylara Müdahale Yetkisi ve Hukuki Sınırları konulu konferans verdi.
     İzmir Adliyesinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Aydemir, kolluk faaliyetlerinin yürütülmesi sırasında, polis kelimesinin tarihçesini anlatırken, bu kelimenin ülkemizde ilk kez 1845te kullanıldığını söyledi.
     Polise 29 kanunda görev ve sorumluluk verildiğini, başka hiçbir meslekte bu kadar çok sorumluluk olmadığını belirten Aydemir, ne olursa olsun hukuki sınırlar içerisinde müdahale etme hakkı ve sorumluluğu olduğunu, trafik polislerinin bile asayışe dair sorumluluğunun bulunduğunu dile getirdi.
     Aydemir, sıkıntılar içerisinde görev yapan polisten beklentilerin yüksek olduğunu belirterek Polislik mesleği zor. Halka hizmet bağlamında polisin halkla ilişkisi önemlidir, mesleğini halkla birlikte yapmalı, iyilerin dostu, kötülerin korkulu rüyası olduğu halka iyi anlatılması gerekir. Polisin önce insan sonra polis olduğu anlatılmalı. En büyük eksikliğimiz buradan kaynaklanmaktadır dedi.
     Konuşmasının ardından polislerin sorularını yanıtlayan Aydemire plaket ve çiçek verildi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Toplumsal Olaylara Müdahale Yetkisi ve Hukuki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER