Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği -Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli: -Gıda ile uğraşan esnafımıza, bu eğitimlerin yapılmasının hem vatandaşlarımıza hemde üreten ve pazarlayan esnafı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği işbirliğinde Hijyen Eğitimi kursunun düzenleneceğini bildirdi.
     Köstekli, yaptığı yazılı açıklamada, gıda ile uğraşan esnafa, bu eğitimlerin yapılmasının hem vatandaşlara hem de üreten ve pazarlayan esnafa yararlı olacağını düşündüğünü kaydetti.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 Ocak 2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlandığını ifade eden Köstekli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Söz konusu tebliğin 10. maddesinde, bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak bakanlık ilgili meslek federasyonu, birlikler, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar. hükmüne yer verilmiştir. Diğer taraftan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı fırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele, genel gıda hijyeni konularında eğitilmelerini sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında 6 Temmuz 2012 tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır. Tebliğde öngörülen genel hijyen eğitiminin söz konusu protokolün 2inci maddesinde belirtilen kapsamda verilmesi konusunda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliklerine yetki verilmesi, eğitimlerin birliklerimizin takip, kontrol, idare ve gözetiminde disiplinli bir şekilde gerçekleştirilmesi Genel Başkanlık Makamının 11 Temmuz 2012 tarihli onayı ile uygun bulunmuştur.
     Tebliğe göre, ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personelin genel hijyen eğitiminden geçirilerek, hijyen eğitimi belgesi almalarının zorunlu olduğu, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği olarak eğitim yapmanın yararlı ve gerekli görüldüğünü ifade eden Köstekli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Bu bağlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği olarak, hijyen eğitimi ve gıda hijyen katılım belgesini bir günlük kursla ekmek üreten, ekmek dağıtan ve ekmek satan personele veriyoruz. Amaç daha kaliteli bir üretim, daha temiz bir ürün, personelin temizlikteki eksiklerini giderme, sorumluluk gibi konularda bilgilerini artırmalarına yönelik bilgiler vermek. Gıda ile uğraşan esnafımıza, bu eğitimlerin yapılmasının hem vatandaşlarımıza hemde üreten ve pazarlayan esnafımıza yararlı olacağı kanaatindeyim. İleri ki zamanlarda bu eğitimlerin çoğalmasını, belgelerini alan esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER