Türk halıcıların gözü dünya liderliğinde

Türk halıcıların gözü dünya liderliğinde -Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan: -Her geçen gün dünya liderliğine emin adımlarla yürüyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahaddin Kaplan, Türk halı sektörünün her geçen gün dünya liderliğine doğru emin adımlarla yürüdüğünü bildirdi.
     Kaplan, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde (GAİB) yapılan sektörel değerlendirme toplantısında, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Halı ve Yer Döşemeleri Fuarına (Domotex 2013) katıldıklarını belirtti.
     Bu tür fuarların sektörün gelişmesine olumlu katkı sağladığını, ayrıca Türkiyenin ve üretilen ürünlerin en iyi şekilde tanıtılabilmesi için önemli fırsatlar sunduğunu aktaran Kaplan, şöyle devam etti:
     Bu yıl Gaziantepten 55, Türkiye genelinden ise toplam 160 firma fuara katıldı. Bölgemizden fuara katılan firmalarımızın stantları gurur verici boyutlarda ve modern çizgileriyle dikkat çekiciydi. Fuar süresince bütün stantlarımızda yoğun ziyaretçi trafiği yaşandı. Bütün firmalarımızın önemli bağlantılar yaptığını düşünüyoruz. Her geçen gün dünya liderliğine emin adımlarla yürüyoruz. Sektörümüzün büyümesi ve gelişmesinde büyük önem taşıyan bu tür fuarları sürekli yakından takip ediyoruz. Hem ürettiğimiz ürünleri hak ettiği fiyatlarla uluslararası pazarlarda satma imkanı buluyoruz hem de mesleki alandaki bütün yenilikleri yakından takip etme şansı yakalıyoruz.
     Kaplan, geçtiğimiz yıllarda fuar girişlerinde Türk iş adamı ve sanayicilere bazı zorluklar çıkarıldığını ancak yaptıkları girişimlerle bu zorlukların aşıldığını vurguladı.
    
     -Kalifiye ara eleman sıkıntısı-
    
     2012 yılında önemli başarılara imza atan halı sektörünün, ihracattaki sektörel payını da artırdığına dikkati çeken Kaplan, 123 ülkeye halı ihracatı gerçekleştiriyoruz. 2013 yılında ihracat gerçekleştirilen ülke sayısını arttırma yönünde çalışmalar yapacağız. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) sektörümüzün önünü açma yönünde halıcılarımız açısında büyük önem taşıyor ifadelerini kullandı.
     Kaplan, sektörün en önemli sorunlarından birisinin kalifiye ara eleman sıkıntısı olduğunu işaret ederek, şunları kaydetti:
     Ancak bunu aşmak içinde önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Üniversitelerimizde önümüzdeki dönemlerde sektörümüzle açılan yeni bölümlerden nitelikli ara elemanlar mezun olacak ve iş dünyasına girecektir. Mevcut elemanların da eğitimi ve yeni teknolojileri kullanabilmeleri için gerekli eğitim programlarını uygulamaktayız. Halı desenlerinin güncellenmesi yönünde de geleneksel hale getirdiğimiz halı desen yarışmalarımız bu yıl da sürecektir. Birlik olarak üyelerimizin modern ve çağdaş hizmet binamızda hizmet almasını sağlarken GAİBin sahip olduğu üst düzey teknolojiyle hedef ülkelere ulaşmaları da kolaylaştırılmıştır. Türkiyenin 2023 ihracat hedefine ulaşılmasında birliklerimizin ve üyelerimizin önemli katkıları olacaktır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türk halıcıların gözü dünya liderliğinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER