Türk

Türk-Alman Kültür Olimpiyatları -Almanyanın Hessen eyaleti ve Bursa Valiliğince düzenlenen olimpiyatlarda 8 bini aşkın kişiye Bursanın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanıtıldı


BURSA (A.A) - Almanyanın Hessen eyaleti ve Bursa Valiliğince düzenlenen Türk-Alman Kültür Olimpiyatlarında 8 binden fazla kişiye Bursanın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri tanıtıldı.
     Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk-Alman Kültür Olimpiyatlarının Frankfurt kentinde düzenlenen ödül töreni, kardeş şehir Hessen eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanlığı ile Bursa Valiliğince, 8 bini aşkın katılımıyla dostluk ve barış mesajları içinde gerçekleşti.
     Ödül törenine katılan ziyaretçilere kardeş kentlerin turizm değerleri tanıtıldı. Tanıtım materyalleri ile el işlerinin sergilendiği Bursa Valiliği standı, Türk ve Alman ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
     Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn ile Bursa Valisi Şahabettin Harput, ödül töreni öncesinde, Hessen ve Bursa standlarını ziyaret etti.
     Stant ziyaretleri sırasında Harputa, Hesseni simgeleyen maketlerden hediye edildi. Vali Harput da Başbakan Yardımcısı Hahna İznik çinisi vazo verdi.
     Almanyanın 4 bölgesinde aylarca süren elemeler sırasında sundukları şiirler, şarkılar, halk dansları ve tiyatro gösterileriyle yarışan ve ödüle layık bulunan öğrenciler, Frankfurt Festhallede akademi, basın ve sanat dünyasının tanınmış isimlerinden ödüllerini aldı.
     Hahn, ödül töreninin Hessen eyaletinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Törene siyaset dünyasından saygın isimlerin katılması da en az bu kadar önem taşımaktadır dedi.
     Harput ise Almanyanın Avrupanın en güçlü ülkesi ve Türkiyenin de dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu vurgulayarak, Hessen ile Bursa arasındaki kardeşlik, bu sürece yeni bir vizyon ve anlam katmıştır. Her renkten ve inançtan gelen bu çocuklar, geleceğin dünyasını sevgi, dostluk ve barış üzerine kuracak, tarih önündeki onurlu yerlerini alacaklar diye konuştu.
     Programa Türkiyeden katılan yapımcı, oyuncu ve komedyen Hamdi Alkan da sanat ve insanın buluşmasının samimiyeti beraberinde getirdiğini belirtti.
     Törenin sonunda çocuklarla sahneye çıkan Türk halk müziği sanatçısı Bedia Akartürk de öğretmenler ile öğrencileri kutladı ve organizasyonların artarak sürmesi temennisinde bulundu.
     Değişik dallarda birinci gelen öğrenciler, Türkiyede düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarında Almanyayı temsil edecek.
     (UMT-ZAK-KAK)

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER