Türkçe Konuşan İş Adamları projesi

Türkçe Konuşan İş Adamları projesi -Rusya, Almanya, İran ve Ukraynanın da aralarında olduğu 21 ülkeden 31 iş adamı, iş görüşmeleri yapmak için Malatyaya geldi -Malatya TSO Başkanı Erkoç: -Türk İş Adamları Diyasporası oluşturma


MALATYA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Türkçe Konuşan İş Adamları projesi kapsamında Rusya, Almanya, İran ve Ukrayna gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 21 ülkeden 31 iş adamı, iş görüşmeleri yapmak için Malatyaya geldi.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Hasan Hüseyin Erkoç, iş görüşmeleri öncesi düzenlenen programda yaptığı konuşmada, proje kapsamında Türkiyeye bugüne kadar Türkçe konuşan 500 iş adamının geldiğini ve Türk iş adamlarıyla görüşmeler yaptığını belirtti. Bu tür çalışmaların dostuluğu da beraberinde getirdiğini dile getiren Erkoç, dostluğun iş dünyasındaki önemine işaret etti.
     Türkçenin her geçen gün dünya ülkeleri içinde de gelişen, kullanılan bir dil haline geldiğini hatırlatan Erkoç, (Geleceğin ticaret dili niçin Türkçe olmasın-) diyoruz. Bu anlamda biz Türk İş Adamları Diasporası oluşturmak zorundayız. Türkiyedeki bu gelişmeleri, ticari faaliyetleri, ekonomik büyümeleri dünya ülkelerine yaydığımız sürece başarılı olabiliriz diye konuştu.
     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin son 10 yıldır sürekli ekonomik büyümeyi, gelişmeyi sağladığını, ekonomik noktada ciddi mesafeler kateden bir devlet olduğunu vurgulayan Erkoç, Türkiyenin 140 milyar dolar civarındaki ihracatını 2023 yılında 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini hatırlatarak, bunun iş adamlarının gayreti ve çabalarıyla başarılabileceğini söyledi.
    
     -Malatya Anadolunun en hızlı kalkınan kentlerinin başında geliyor-
    
     Malatyanın kültürü, ekonomisi ve sanayisi hakkında da bilgi veren Erkoç, kentin son yıllarda Anadolunun en hızlı kalkınan kentlerin başında geldiğini belirtti.
     Tarımdan gıdaya, tekstilden sağlığa kadar pek çok konuda Malatyanın atak yaptığını dile getiren Erkoç, 1. ve 2. Organize Sanayi bölgelerinde 250yi aşkın tesisin kentin sanayileşmesine büyük katkı sunduğunu kaydetti.
     Kalkınma modelini üretim üzerine kuran Malatyanın, teşvikleri en iyi kullanan illerin başında geldiğini anımsatan Erkoç, 2023 yılı ihracat hedefini 1,5 milyar doların üzerinde belirleyen Malatyada şu an itibariyle sadece kayısıdan yıllık ortalama 400 milyon dolarlık bir gelir elde edilmektedir dedi.
     Sağlık alanında da sadece bölgesinin değil Avrupanın sayılı Karaciğer Nakli Merkezine sahip olan Malatyada bu sektörden dolayı yıllık ortalama 300 milyon dolarlık bir ticari hacim oluştuğunu vurgulayan Erkoç, Turgut Özal Tıp Merkezinin nakil konusunda Türkiyede birinci, dünyada ise ikinci konumda olduğunu söyledi.
     Malatya sanayisinin bel kemiğini oluşturan tekstil sektörünün de Malatyanın ticari markalarının başında geldiğini kaydeden Erkoç, ayrıca maden sektörünün de kent ekonomisinin önemli ayaklarından biri olduğunu dile getirdi.
     Heyetin Başkanı Veli Karakaya da, Malatyayı çok sıcak ve içten bulduklarını belirterek, Gördüğümüz odur ki; Malatya doğum öncesi sancıyı yaşıyor. Sanayisi doğuma ramak kala bir durumda. Umuyoruz ki, Malatyada çok daha büyük markalar çıkaracaktır dedi.
     Konuşmaların ardından Erkoç, Karakayaya ve yabancı iş adamlarına kayısısı verdi. Çeşitli hediyelerin sunulduğu Erkoça Özbek iş adamları tarafından Özbek Kaftanı giydirildi.
     Proje kapsamında Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Kırım ve Yunanistandan gelen 31 iş adamı, Malatyadaki iş adamlarıyla ikili görüşmeler yaparak, bilgi alacak.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Türkçe Konuşan İş Adamları projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER