Türkiyede ve Dünyada ajans haberciliği

Türkiyede ve Dünyada ajans haberciliği -AA Sakarya Bölge Müdürü Çelik, AK Partili kadınlara Ajans haberciliğini anlattı -Çelik: Türkiyeyi Orta Doğuda aktif, bölgesel bir güç yapacaksanız, o zaman mesajınızı bu bölgeye


SAKARYA (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, Türkiyeyi Orta Doğuda aktif, bölgesel bir güç yapacaksanız, o zaman mesajınızı bu bölgeye dağıtacak bir sisteminizin de olması gerekir. AA bunu yapıyor dedi.
     AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiyede ve Dünyada Ajans haberciliği konferansında konuşan Çelik, Anadolu Ajansının 6 Nisan 1920de Anadoludaki milli mücadeleyi dünyaya duyurmak amacıyla kurulduğunu söyledi.
     Çelik, AAnın kurulurken 3 olan yayın dilinin sonraki yıllarda teke düştüğünü, ancak ajansın bunu son bir yıl içerisinde 5e çıkardığını belirterek, İngilizce bölümünün gücünü artırdık, Arapça yayına başladık ve anadilde yayın. Yani haberi doğrudan Arapça yazıyoruz. 150 kişilik Arapça servisimiz var ve bütün Orta Doğuya şu anda günlük 200 Arapça haber yayımlıyoruz dedi.
     Türkiyeyi Orta Doğuda aktif, bölgesel bir güç yapacaksanız, o zaman mesajınızı bu bölgeye dağıtacak bir sisteminizin de olması gerekir diyen Çelik, iletişimde eksiklikleri gidermek için de AA Genel Müdürü Kemal Öztürkün direktifleriyle AAnın 100. Yıl Vizyonunun hazırlandığına dikkati çekti.
     Çelik, AAnın 2020 yılında dünyadaki en büyük 5 ajanstan biri olmasının hedeflendiğini belirterek, büyük bir ajans olmak için dünyaya yayılmak gerektiğini aktardı. Çelik, şunları kaydetti:
     Bölgede etkin olmak için oranın diliyle yayım yapacağımız en kritik bölgeler, Balkanlar ve Ortadoğu. Boşnakçayı kurduk, inanılmaz patlama oldu. Saraybosnadaki 25 yayın kuruluşunun 24ü abonemiz oldu. Kahirede Ortadoğunun en şık ofislerinden birini açtık. Ortadoğunun tamamında şu anda yayın yapıyoruz. Bu bölgede yaklaşık 22 ülke var. Bunların 15inde ofisimizi açtık, ekibimizi kurduk. Aynı çalışmayı Kafkasyada yaptık. Rusça yayıncılığımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Çünkü gitmediğin ve görmediğin yer senin değildir.
     Çelike AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek günün anısına plaket, İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu da çiçek verdi.
    
     -Atabekten, Etkili Konuşma ve Hitabet Sanatı sunumu
    
     AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek de, Etkili Konuşma ve Hitabet Sanatı konusunda sunum yaptı. Siyasetin her kademesinde gerekli olan etkili konuşma becerisi ve hitabet sanatına ilişkin bilgi veren Atabekin sunumu esnasında eğlenceli anlar yaşandı.
     Nefes tekniklerinden tonlamaya, tekerlemelerden yazım kurallarına kadar geniş bir alanda gerçekleştirilen sunumda Atabek, zaman zaman dinleyiciler ile interaktif alıştırmalar yaparak, eğitimin verimliliğini artırdı
     AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Elif Teke ise birimiyle ilgili sunumunda öncelikle gündem ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Türkiyede ve Dünyada ajans haberciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER