Türkiyenin en büyük cam heykeli Denizliye

Türkiyenin en büyük cam heykeli Denizliye yapılacak -Denizli Halkı horozunu seçiyor anket çalışmasında vatandaşlar cam horozu tercih etti


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin simgesi olan horoz heykelini belirlemek için Denizli Halkı horozunu seçiyor anket çalışmasında vatandaşların cam horozu tercih ettiğini söyledi. Zolan, Türkiyenin en büyük cam heykeli olacak horozun Kasım 2012de Delikliçınar Meydanında yerini alacağını belirtti.
     Zolan, düzenlediği basın toplantısında, Denizli horozunun 2 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, horoz simgesinin amblemlerin başında yer almayı hak ettiğini ifade etti.
     Denizlinin simgesi olan horozun görkemli, asil ve efe duruşuyla kente çok yakıştığını dile getiren Zolan, Biz Denizlide horoz heykelinin hak ettiği bir şekilde hangi malzemeden yapılacağı ve şeklinin nasıl olacağı konusunda halkımıza 5 seçenekli anket düzenlemiştik. İnternet üzerinden ve sandığa atılan oyla 17 bin 750 kişi tercihini yaptı. 13 bin 377si cam horoz, bin 649u kaldırılan horoz, bin 342si polyester, 703ü bronz ve 679u mermer horoz şeklinde tercihlerde bulunmuştur dedi.
     Zolan, Denizli Halkı horozunu seçiyor anketine beklenildiğinden fazla oy kullanımı olduğunu belirterek, Denizlinin horozunu halkın seçtiğini ve horozun camdan olmasının vatandaşlar tarafından tercih edildiğini söyledi.
     Türkiyenin en büyük cam heykelinin Denizlide olacağını ifade eden Zolan, Kaidesi hariç, 2 metre büyüklüğünde bir cam horoz yapacağız. Horozumuzu Kasım 2012de yerine koyacağız. Cam horoz, Denizliye güzel bir tat verecektir. Denizliye gelen her misafirimiz ve kentte yaşayan herkes bu cam horozun önünde fotoğraf çektirmek isteyecek. Sonuç itibariyle Denizlimize bir hareketlik getirecek. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Türkiyenin en büyük cam heykeli Denizliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER