Türkiyenin Enerji Durumu Toplantısı

Türkiyenin Enerji Durumu Toplantısı -Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Özden: Enerji olmadan herhangi bir kalkınma adımı atmak artık bu çağda mümkün değildir


KOCAELİ (A.A) - Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden, Enerji olmadan herhangi bir kalkınma adımı atmak artık bu çağda mümkün değildir dedi.
     Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen Türkiyenin Enerji Durumu konulu toplantıda konuşan Özden, Dünya Enerji Konseyinin 1923 yılında kurulan ve 93 üyesi bulunan uluslararası bir örgüt olduğunu anlattı.
     Enerjinin Türkiyenin önemli bir sorunu olduğunu dile getiren Özden, Toprak, su ve hava, yaşamamız için gereklidir. Fakat enerji de kalkınmamız için gereklidir. Enerji olmadan herhangi bir kalkınma adımı atmak artık bu çağda mümkün değildir. Onun için büyük bir kalkınma gayreti içerisinde olan ülkemiz açısında enerji çok büyük önem taşıyor diye konuştu.
     Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinin çalışmalarını anlatan Özden, çalışmalar kapsamında 2016 yılında Dünya Enerji Kongresinin 3 yılda bir düzenlediği kongrenin İstanbulda yapılacağını bildirdi.
    
     -Enerji konusu bu şekilde gittiğinde 2023 bizim için hayal-
    
     Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu da Türkiyenin 2023 hedefleri için 2 şeyi halletmesi gerektiğine değinerek, Bir tanesi adına Güneydoğu sorunu deyin, Kürt sorunu deyin, Terör sorunu deyin ne diyorsanız deyin, oradaki sorunu halletmemiz gerekiyor ve enerji konusunda mesafe almamız gerekiyor diye konuştu.
     Enerji konusu bu şekilde gittiğinde 2023 bizim için hayal diyen Komsuoğlu, yüzde 70 gibi bir rakamın hala dışarıdan alındığını söyledi.
     Dövizin çok önemli bir kısmının enerjiye harcandığını vurgulayan Komsuoğlu, enerji olmadan ne sanayi ülkesi ne de refah toplumu olunabileceğini söyledi.
     Konuşmaların ardından, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Türkyılmaz Türkiye Enerji Sektörü üzerine bir sunum yaptı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türkiyenin Enerji Durumu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER