Uluslararası Karayemiş Film Festivali düzenlenecek

Uluslararası Karayemiş Film Festivali düzenlenecek -Trabzon Sinema Derneği, bu festivalle Trabzonu dünyaya tanıtmayı hedefliyor


TRABZON (A.A) - Trabzonda yaklaşık bir ay önce kurulan Trabzon Sinema Derneği (SİNEZON), kentin tanıtımı amacıyla Uluslararası Karayemiş Film Festivali düzenlemeyi planlıyor.
     SİNEZON Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Eksert, yaptığı yazılı açıklamada, derneklerinin geçen ay kurulduğunu, dünyanın en etkili sanatı sinema aracılığıyla bölgenin hem tanıtımına hem de kültürel gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.
     Derneklerinin başta toplumsal cinsiyet eşitsizliği olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı duyarlılık geliştirmeyi hedeflediğini kaydeden Eksert, şöyle devam etti:
     Bu kapsamda derneğimiz kentte sanatsal etkinlikleri ve sinemaya ilişkin faaliyetleri artırmayı amaçlamakta, diğer yandan da Trabzon insanına daha fazla sinema bilinci ve algısı kazandırarak sinema sanatına yönelik ilgiyi artırmayı önüne hedef olarak koymaktadır. Öte yandan dernek olarak ulusal ve uluslararası festivallerle şehrin prestijini yükselterek, kenti sürekli hale gelebilecek bir kültür ağı içine dahil etmeyi hedeflemekteyiz.
     Düzenlemeyi planladıkları Uluslararası Karayemiş Film Festivalinin en öncelikli amaçları olduğunu vurgulayan Eksert, bu çalışmaya yönelik kentte güçlü bir zemin oluşturulması için çok kısa süre içerisinde Türkiyenin önde gelen üniversiteleriyle işbirliği halinde çeşitli film atölyeleri düzenleyeceklerini ifade etti.
     Eksert, Karadeniz Bölgesinin sinema sanatı anlamında çok önemli bir potansiyeli olduğuna da dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Kentimizde çekilen sinema filmlerine baktığımızda bölgenin sinemaya ne kadar yatkın olduğunu açıkça görebiliyoruz. Ancak tüm bu çalışmaların bir şekilde örgütlü bir yapıyla daha sistemli hale büründürülmesi de kaçınılmaz olarak kendini kentin kültürel dinamiklerine dayatıyor. Bu alanda ilgi duyan gençlere birilerinin yol göstermesi zorunluluk haline dönüştü. SİNEZON bu anlamda da gerçekleştireceği projelerle yapılan işlere belli bir nitelik kazandırmayı hedefliyor.
     Karadenize kıyısı bulunan ülkelerle ortak çalışmalar yapmayı amaçladıklarını belirten Eksert, renkli kişilikleri ve doğasıyla görsel bir hazine olan bölgenin, artık uluslararası alanda da kendisini ortaya koyacağını kaydetti.
     Derneğin yönetim kurulu, Erdal Eksert, Sinem Mısırlıoğlu, Hasan Fahri Gümüştekin, Melek Mihrap Aydın, Sema Turhan, Yakup Karpuz ve Levent Özençten oluşuyor.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Uluslararası Karayemiş Film Festivali düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER