Uşak Deri Sektörü paneli

Uşak Deri Sektörü paneli -Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik: Üniversite-Sanayi işbirliği Uşakın deri sektöründe markalaşmasını sağlayacak


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite-sanayi işbirliğinin kentin deri sektöründe markalaşmasını sağlayacağını söyledi.
     Uşak Üniversitesi ile Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) tarafından hazırlanan Üniversite-Deri Sanayi İşbirliği projesi kapsamında düzenlenen Uşak Deri Sektörü konulu panelde konuşan Çelik, üniversitelerinde Deri Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalite Kontrol Laboratuvarı kurulduğunu, Deri Mühendisliği Bölümünün açılması için çalıştıklarının söyledi.
     Çelik şöyle konuştu:
     Üniversite-sanayi işbirliği Uşakın deri sektöründe markalaşmasını sağlayacak. Teorik bilgiler pratiğe dönüştürülmediği zaman hem sanayici sıkıntı yaşıyor hem de mezun olan öğrencilerimiz. Biz bu proje ile sorunu çözeceğimize inanıyoruz. Deri Mühendisliğini açmak için yaptığımız müracaat kabul edildi ve 2012-2013 akademik yılından itibaren öğrenci almaya başlayacağız. İlk yıl için 40 öğrenci alacağız. Artık bu bölümde okuyacak öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanı sıra teknik bazda daha donanımlı hale gelecek. Öğrencilerimizin eğitim göreceği atölyeler ve laboratuvar hazır. Öğrencilerin Uşakı tercih etmesinde sanayiciden destek istiyoruz. Burs ve uygulama gibi imkanlar burada sağlanırsa daha çok başarı sağlarız. İlk etapta deri sanayicilerimiz bu 40 öğrencimizden 5 tanesine burs verecek. Bu da bizi memnun ediyor. Biz Deri Mühendisliği bölümünde gelecek vaat eden mühendisler yetiştirmeyi hedefliyoruz
     UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ise UKOSBnde 121 deri işleme tesisinin yer aldığını ifade ederek nihai ürün çeşitliliği ve yeni pazarlar için firmalar arası güç birliğinin önemine değindi.
     Uşakın deri sektöründe bir kümeleşme meydana getirdiğini ve Türkiyedeki en büyük deri kümelenmesinin Uşakta olduğunu aktaran Karahallı, ağırlıklı olarak küçükbaş hayvan derisi işlediklerini kaydederek sektördeki gelişmelerin konfeksiyon ve saraciye yatırımlarını kaçınılmaz hale getirdiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşak Deri Sektörü paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER