Yeni Türk Ceza Kanununun Hekimlere Getirdiği

Yeni Türk Ceza Kanununun Hekimlere Getirdiği Sorumluluklar semineri


BARTIN (A.A) - Bartın Sağlık Mensupları Derneği (ŞİFADER) tarafından Yeni Türk Ceza Kanununun Hekimlere Getirdiği Sorumluluklar konulu seminer düzenlendi.
     ŞİFADER Başkanı Dr. Altan Çayırlı, dernek binasında düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, 6 ay önce kurulan derneklerinin sağlık çalışanları arasında sevgi temelinde, güvene dayanan ve çıkar gözetmeyen sağlam bağlar oluşturma amacı güttüğünü söyledi.
     Derneklerinin, Marmara Sağlık Federasyonuna (MASFED) üye olduğunu belirten Çayırlı, şöyle konuştu:
     Ulusal ve uluslararası faaliyetler gerçekleştiren federasyonumuz MASFEDin çalışmalarına iştirak ederek katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı geziler, kahvaltı, yemek organizasyonlarının yanı sıra sağlık çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunacak konularda, programlar düzenlemeyi planlamaktayız. Düzenlediğimiz seminerle mevzuattaki değişiklikler, zorunlu mesleki sigorta ve artan davalar neticesinde defansif tıp uygulamalarının yaygınlaşmasının doğurduğu sorunların tespit edilmesi ve bu konu hakkında katılımcılara yeni bir bakış açısı kazandırılması amaçlanmıştır
     Avukat Abdullah Cevdet Taşbaş da, seminere katılan doktorlara yeni ceza kanununda hekimler için önemli olan reçete yazımı, rapor tanzimi, 18 yaş altı hastalar, hasta hakları gibi konularda bilgiler verdi.
     Seminere, Sağlık Müdürü Dursun Koç, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir ve Tabip Odası Başkanı Ahmet Çatı katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Yeni Türk Ceza Kanununun Hekimlere Getirdiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER