Yeni yıla fidan dikerek girelim kampanyası

Yeni yıla fidan dikerek girelim kampanyası -İzmirde 3 günde bedelsiz olarak 17 bin fidan dağıtıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


İZMİR (A.A) - İzmirde Orman ve Su İşleri Bakanlığının Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girelim kampanyası çerçevesinde 3 günde bedelsiz olarak 17 bin fidan dağıtıldı.
     Konak Vapur İskelesinde Vali Yardımcısı Şükrü Kara ile fidan dağıtımına katılan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada kampanyaya gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi.
     Kampanya çerçevesinde bedelsiz olarak fıstık çamı, selvi, zakkum ve keçi boynuzu fidanları verdiklerini belirten Aydın, şöyle konuştu:
     Fidanları toprakla buluşturmak için insanlarda büyük bir istek var. Biz de buna katkıda bulunuyoruz. 3 günde çeşitli noktalarda bedelsiz olarak 17 bin fidan dağıttık. Orman varlığımızı artırmak gayretindeyiz. Bu da yalnız başına orman teşkilatıyla değil tüm kamu kurum ve kuruluşlar ve insanlarımızla oluyor. Kampanyayla insanlarda ağaç ve orman sevgisini, çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz. Halktan da bu ilgiyi görünce çok mutlu oluyoruz.
     İbrahim Aydın, geçen yıl Bölge Müdürlüğü fidanlıklarında 10 milyon 800 bin fidan ürettiklerini, bunlardan 9,5 milyonunu bozuk orman alanlarına diktiklerini, 1 milyonunu ise bedelsiz dağıttıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yeni yıla fidan dikerek girelim kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER