Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun

Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Odundışı Orman Ürünleri Farkındalığı Projesi -KTÜ Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Terzioğlu: -Doğadan toplanan bitkilerin hepsi zararsızdır yan etkisi yoktur ifadeleri yanlıştır


AMASYA (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Salih Terzioğlu, doğadan toplanan bitkilerin hepsinin zararsız olduğu ve yan etkisinin olmadığı inancının yanlış olduğunu söyledi.
     Terzioğlu, Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinde düzenlenen Odundışı Orman Ürünleri, TR 83 Bölgesi ve Türkiye Ekonomisindeki Yeri konulu çalıştaya katıldı.
     Yeşilırmak Havzasında Odundışı Orman Ürünleri Üretim Zamanları konulu bir sunum yapan Terzioğlu, toplum tarafından kabul edilen doğadan toplanan bitkilerin zararsız ve yan etkisinin olmadığına ilişkin inancın doğru olmadığını belirtti.
     Terzioğlu, insanların yanlış inanç ve bilgilere sahip olduğunu ifade ederek, Ben doktor değilim, ama bugün televizyonlara çıkıp çok ilginç cümlelerle karşımıza çıkan insanlar var. Ben onlara katılmıyorum. Bu tamamen doğaldır hiçbir yan etkisi yoktur. Doğada öyle bitkiler var ki rahmetli annemin ineği yemezdi onu. Zehirli, çok zararlı. Dünyanın en zehirli bitkisi çöpleme diye bir bitkidir. Mümkün değil hayvan onu yemez. Doğadan olduğu için doğadan toplanan bitkilerin hepsi zararsızdır yan etkisi yoktur ifadeleri yanlıştır Papatyaya benzeyen ve pembe olan bitkiyi bit otu adı verilir. Eskiden öğütülüp bite karşı kullanılırdı. Terasetum denilen papatya zehirli bir bitki. Bilinçsiz bir aktar bilinçsiz kullanan bir vatandaş doğadan papatya topladı ve kullandı noktasında ciddi bir hata oluşuyor. Onun için lütfen bilmediğiniz bitkileri tedavilerde bilinçsizce kullanmayalım diye konuştu.
     Çalıştaya Amasya Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Koordinatörü Yelgin Mesci, kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER