Yüzmek için bir kulaç da sen

Yüzmek için bir kulaç da sen at projesi -Türkiyede suda boğulma vakalarının en fazla görüldüğü illerin başında gelen Şanlıurfada çocuklara yüzme kursu veriliyor -Şanlıurfa Valisi Güvenç: İnşallah bu çocuklar yarın okul


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyede suda boğulma vakalarının en fazla görüldüğü illerin başında gelen Şanlıurfada, çocuklara yüzme kursu veriliyor.
     İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hayata geçirilen Yüzmek için bir kulaç da sen at projesi kapsamında 100 genç için olimpik yüzme havuzunda ücretsiz kurs düzenleniyor.
     İkinci etap kurs kapsamında şort, bone, terlik ve tişört gibi ihtiyaçları Şanlıurfa Valiliğince karşılanan çocuklara öğretmenler tarafından yüzme teknikleri konusunda eğitim veriliyor.
     Kursla ilgili çalışmaları takip eden Vali Celalettin Güvenç, beraberinde Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ile kursiyerleri ziyaret etti.
     Havuz başında bir süre sohbet ettiği çocuklara, tişört, şort, terlik, bone ve havlu dağıtan Vali Güvenç, daha sonra yüzme öğrenmeye çalışan çocukları bir süre izledi.
     Vali Güvenç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların sosyal hayatlarının devam etmesi amacıyla kent merkezi ve ilçelerde projeler yaptıklarını belirterek, bu kapsamda çocukları kursa davet ettiklerini söyledi.
     Proje sayesinde polis ve çocukların kaynaştığını dile getiren Vali Güvenç, Benim en çok keyif aldığım husus çocuklarımızın polislerden ağabey, arkadaş diye bahsetmeleri. Bu yanımdaki güzel insanlar gittiler mahallelerde bu çocukları buldular. Sokakta, parkta, kanalda kalarak heder olmalarını önleyerek getirdiler, bir arada yüzme öğretiyorlar. Ben bütün il müdürlerimize, polis arkadaşlarımıza emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu çocuklar yarın okullarında daha başarılı olacaklar, daha güzel insan olarak yetişecekler, memleketimize, ailelerine, Urfamıza daha iyi hizmetler yapacaklar diye konuştu.
     Kursiyer çocuklar ise yaz sıcağında suyla buluşmanın keyfini çıkardı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Yüzmek için bir kulaç da sen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER