Zafer Havalimanı açılıyor

Zafer Havalimanı açılıyor -AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu: Zafer Havalimanımız, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak için önemli bir ekonomik hareketlilik katacak, özellikle termal ve tarihi turizme büyük bir ivme kazandıracakt


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, iç ve dış hatlarda yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması düşünülen Zafer Havalimanının, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak için önemli bir ekonomik hareketlilik katacağını, özellikle termal ve tarihi turizme büyük bir ivme kazandıracağını bildirdi.
     Saraçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Altıntaş ilçesinde inşa edilen Zafer Havalimanının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Kasımda açılarak uçuş faaliyetlerine başlanacağını belirtti.
     Havalimanının yapımına, 22 Nisan 2011de düzenlenen temel atma töreniyle başlandığını hatırlatan Saraçoğlu, şunları kaydetti:
     Tesis, normal hizmete giriş tarihi 30 Ağustos 2013 olması planlanmasına rağmen yüklenici firma tarafından olağanüstü çalışma ve çabayla hızlı bir şekilde bitirilerek planlanandan 9 ay öncesinde 25 Kasımda hizmete girecek. Bundan dolayı ilgili firmamızı ve çalışanlarını üstün gayret ve çalışmalarından dolayı kutluyor ve tebrik ediyoruz.
     İç ve dış hatlarda yılda 2 milyon kişinin geçiş yapması düşünülen Zafer Havalimanımız, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak için önemli bir ekonomik hareketlilik katacak, özellikle termal ve tarihi turizme büyük bir ivme kazandıracaktır. Zafer Havalimanımız 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindeki pisti, 17 bin metrekare büyüklüğündeki terminal binası, uçuş kulesi, modern elektronik sistemleri ve diğer üniteleriyle uluslararası bir havalimanı özelliği taşımaktadır. Zafer Havalimanımızı Kütahyamıza kazandıran başta Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğana, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırıma, Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğluna, diğer ilgili bakanlarımıza, milletvekillerimize ve tüm Kütahya kamuoyuna sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.
     Saraçoğlu, 25 Kasım Pazar günü saat 13.00te gerçekleştirilecek açılış törenine tüm vatandaşları davet ederek, törenden önce Kütahya Belediyesi önünden araçlar kaldırılacağını duyurdu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zafer Havalimanı açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER