Zorba yeniden sahnede

Zorba yeniden sahnede -MDOB, Vladimir Lungunun yönettiği, Polonyalı koreograf Anna Krzyskowun sahneye koyduğu Zorba balesini sahneleyecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Vladimir Lungunun yönettiği, Polonyalı koreograf Anna Krzyskowun sahneye koyduğu Zorba balesini sahneleyecek.
     MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada, dünya edebiyatının başyapıtı olan Zorbanın, bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday olduğunu kaydetti.
     Zorba balesinin ilk gösteriminden bu yana Mersinli sanatseverlerin gönlünde taht kurduğunu belirten Şanal, Ülkemizin çok yakından tanıdığı Nikos Kazancakis ve Mikis Teodorakisi Mersinli sanatseverlerle buluşturarak muhteşem bir yapıma imza atmış bulunmaktayız. Dünya edebiyatının başyapıtı olan Zorba, bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday. Bu muhteşem dans ve müzik şölenine tüm sanatseverleri çağırıyoruz ifadelerini kullandı.
     MDOBun sanatçılarının da rol alacağı, libretto ve koreografisi Lorca Massineye, dekor tasarımı A. Seyhan Atamere, kostüm tasarımı Aydan Çınara ve ışık tasarımı Tarı Denize ait eser, 8 Ocak Salı günü saat 20.00de Mersin Kültür Merkezinde sahnelenecek.
     Gösterinin biletleri Mersin Kültür Merkezi opera gişesinden veya www.mersindob.gov.tr internet adresinden temin edilebilecek.
     Zorba balesi, John adında bir yabancının küçük bir Yunan kasabasına gelmesiyle başlayan ve burada gördüğü dul bir kadın olan Marinaya aşık olmasıyla devam eden hikayeyi anlatıyor.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Zorba yeniden sahnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER