Sevgililer Gününde en fazla talep güle

Sevgililer Gününde en fazla talep güle -Kesme çiçek üretimi merkezleri arasında yer alan Yalovada, Sevgililer Gününün yaklaşması dolayısıyla çiçek satışlarında artış yaşanıyor


YALOVA (A.A) - Kesme çiçek üretimi merkezleri arasında yer alan Yalovada, 14 Şubat Sevgililer Gününün yaklaşması dolayısıyla çiçek satışlarında artış yaşandığı bildirildi.
     SS Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yalova Şubesince yapılan mezatta, yaklaşan Sevgililer Günü öncesi hareketlilik yaşanıyor.
     Kooperatif yetkilisi Ali Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezatta yaklaşık 50 tür çiçeğin açık arttırmayla satışının yapıldığını söyledi.
     Mezatta Yalovanın yanı sıra Antalya, İzmir ve Mersinde üretilen çiçeklerin de satıldığını belirten Tan, Anneler Gününden sonra en fazla yoğunluğun Sevgililer Günüde yaşandığını söyledi.
     Tan, Sevgililer Gününde ürün satışının 3 kat arttığını belirterek, Son mezadımız salı günü yapılacak. Bugünden daha fazla yoğunluk bekliyoruz. Normal günlerde 100-150 koli çiçek geliyorsa, şimdi 300-350 koli geliyor dedi.
     Türkiye genelinde 15 şubelerinin olduğunu dile getiren Tan, Bu dönemde talepten dolayı mutlaka fiyatlarda artış oluyor. Normalde, gülün 2 demeti 35-40 liradan satılıyor. Sevgililer Gününde ise bu rakam 80-100 lirayı buluyor diye konuştu.
     Tan, en çok talebin gülün gördüğünü, bunun dışında, orkide, şebboy, frezya türlerine de ilginin bulunduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Sevgililer Gününde en fazla talep güle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER