Umutun Samsunda tedavi edilme umudu doğdu

Umutun Samsunda tedavi edilme umudu doğdu -Samsunda faaliyet gösteren özel bir fizik tedavi merkezinde görevli fizyoterapist Halis Begoviç, Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik ç


ANTALYA (A.A) - Samsunda faaliyet gösteren özel bir fizik tedavi merkezinde görevli fizyoterapist Halis Begoviç, Antalyada 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan, Umut ismi verilen gencin bakımını gönüllü üstlenen Gülsüm Kabadayıyı ziyaret etti.
     Kadadayıyı evinde merkezin koordinatörü Sevim Taşkelek ile ziyaret eden ve Umutu muayene eden fizyoterapist Halis Begoviç, Umutun artık hastane ortamında tedavi görmesi gerektiğini söyledi.
     Umutun ekip çalışması içerisinde tedavisinin yapılması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Begoviç, fizyoterapi, robotik rehabilitasyon destekli fizyoterapi seansları, havuz tedavisi ve konuşma tedavisi görmesi gerektiğini anlattı.
     Begoviç, Gülsüm Kabadayının gerçek bir Türk annesi örneği olduğunu dile getirerek, Umuta gösterdiği bakımın tüm hasta yakınlarına örnek olmasını istediklerini kaydetti.
     Umutun oldukça iyi gelişmeler gösterebileceğini düşündüklerini vurgulayan Begoviç, Umutun artık hastane ortamında tedavi görmesi gerekiyor. Önce ses çıkartma, sonra da kelimeleri üretmeye çalışmamız gerekiyor ki kendisiyle iletişim içinde olalım. Öncelikle başını sabit tutması gerekiyor. Daha sonra gövde kontrolü gerekiyor. Bütün bu işlemlerin iyi bir kadro ve ekiple yapılması gerekir. Merkezimizde de bu donanımlar var. Umutu en yakın zamanda en iyi hale getirmeyi düşünüyoruz diye konuştu.
     Gülsüm Kabadayı ise Umutun oturmasını, başını dik tutmasını ve yürümesini ümit ettiğini kaydederek, Devletime ve Türk doktorlarına güveniyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın da bizi ziyaret etmesini bekliyoruz dedi.
     Antalyanın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, felç olan gence gönüllü olarak bakmaya başlamıştı.
     Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan fazla süredir Umut ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayının Umut hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusyada giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Umutun Samsunda tedavi edilme umudu doğdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER