1. Engelsiz Spor Şenliği

1. Engelsiz Spor Şenliği -Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte ,engelliler Gangnam Style şarkısı eşliğinde dans etti


MUĞLA (A.A) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte engelliler Gangnam Style şarkısı eşliğinde dans etti.
     Sıtkı Koçman Spor Salonunda düzenlenen 1. Engelsiz Spor Şenliğinde Muğladaki engelli öğrenciler ve üniversite öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Programın açılışında konuşan Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Dünya Engelliler Gününün 1992 yılından bu yana tüm dünya ve Türkiyede kutlandığını söyledi.
     Engellilere yönelik eğitim, sağlık, rehabilitasyon, istihdam ve bakım konularında son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını belirten Yayman, Gerçekleştirilen yasal düzenlemeler çerçevesinde engelli vatandaşlarımızın eğitim seviyelerini yükseltecek, sosyal hayata katılımlarını sağlayacak yetenek ve becerilerinin geliştirilmesi noktasında hizmetler sunulmuştur dedi.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlattı. Engelli vatandaşları sosyal hayatın içine çekebilmek için engelsiz spor şenliği düzenlediklerine işaret eden Harmandar, Toplumumuz gittikçe değişiyor ve gelişiyor. Bu anlamda sosyal duyarlılıklarımız da gün geçtikçe artıyor. Onlar toplumumuzun ayrılmaz parçasıdır. Bundan 10 yıl önce böyle bir şenliğin olabileceğini düşünmek bile mümkün değildi. Ne mutlu bize ki böyle bir şenliği üniversitemizde gerçekleştirdik diye konuştu.
    
     -Gangnam Style şarkısı ile dans ettiler-
    
     Konuşmaların ardından engelli öğrenciler programı düzenleyen üniversite öğrencileri ile son günlerin sevilen parçası Gangnam Style şarkısı eşliğinde dans etti. Etkinlikte görme engelli Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Hatice Dağdelen saz çalarak türkü söylerken, zihinsel engelli öğrenciler de Muğla zeybeği oynadı.
     Etkinlikler kapsamında bedensel engelliler tarafından okçuluk gösterisi sunulurken, üniversite öğrencileri ise gözlerini siyah bantla kapatarak, görme engellilere yönelik golbol (zilli top) oynadı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 1. Engelsiz Spor Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER