1. Hemşirelik Sempozyumu

1. Hemşirelik Sempozyumu -Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz: "Tükenmişlik sendromu bugün hemşirelerin yaşadığı bir gerçek"


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, "Tükenmişlik sendromu bugün hemşirelerin yaşadığı bir gerçek" dedi.
     Yılmaz, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen "1. Hemşirelik Sempozyumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, son on yılda Türkiyede tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da ciddi ilerlemeler yaşandığını belirtti.
     Sağlık alanında hekimler, hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarının görev aldığını ifade eden Yılmaz, "Hekimler biraz daha vitrin boyutundalar. Hemşirelerimiz isimsiz kahramanlardır. Çünkü onlar daha geri planda ama asıl zorlukları karşılayan kesimi oluşturuyor. 24 saat hasta ile ilişkideler. Hastanede hekimin yüzünü güldüren de hemşireler, hastanın yüzünü güldüren de hemşireler ama sistemin sıkıntılarını göğüsleyen de hemşireler. O nedenle hemşirelerimize çok şey borçluyuz" diye konuştu.
     Hemşirelik Sempozyumunda işlenen konuların güzel seçildiğini dile getiren Yılmaz, "Çünkü tükenmişlik sendromu bugün hemşirelerin yaşadığı bir gerçek. Aldıkları maaş kesinlikle emeklerinin karşılığı değil. Toplumdan beklediği bir teşekkür, o da zaman zaman çok görülüyor ve hakarete varan davranış bozuklukları ile karşı karşıya kalıyorlar" ifadelerini kullandı.
     Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ayşe Gümüşler Başaran ise hemşirelerin insan hayatı söz konusu olduğunda tüm olumsuzluklara, maddi ve manevi zorluklara rağmen meslek etiğinden ödün vermeksizin, özveri, sabır ve sorumluluk duygusuyla bireysel ve toplumsal beklentilere cevap veren kişiler olduğunu söyledi.
     Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Feray Gökdoğan ise "Hemşirelikte Tükenmişlik Sendromu", Prof. Dr. Elçin Yoldaşcan "Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet", Prof.Dr. Şaban Şimşek "Tıp Dilinde Mizah", Yrd. Doç. Dr. Nezih Varol ise "Hemşirelikte Yasal Sorumluluklar" konulu sunum yaptı.
     Sempozyum sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.
     Sempozyuma, Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Tümkaya, hastane ve üniversite yöneticileri ile hemşireler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım / Asena Akçay
     Yayıncı:
<< Önceki Haber 1. Hemşirelik Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER