1. Uluslararası Klarnet Festivali

1. Uluslararası Klarnet Festivali -Festival 3 komşu ülkenin klarnet virtüözlerinin konseriyle sona erdi -Polat Alemdar karakterini canlandıran oyuncu Şaşmaz, Kırkpınar Güreş Ağalığını geri çevirdi


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesince düzenlenen 1. Uluslararası Klarnet Festivali, 3 komşu ülke Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan klarnet virtüözlerinin konseriyle sona erdi.
     Ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Yunanistanda klarnetin büyücüsü olarak anılan Vassilis Saleas, Bulgaristanlı klarnet sanatçısı İvo Papazov, konsere klarnet sanatçısı Şükrü Tunarın anısına Tunarın hicaz oyun havasıyla başladılar.
     Daha sonra Serkan Çağrı, babası klarnet sanatçısı Fevzi Çağrı ve oğlu 4 yaşındaki Nefes Çağrı ile sahne aldı. Çağrı, babası Fevzi Çağrının Babalar Gününü sahnede kutlayadı, birlikte klarnet çaldı.
     Ardından Saleas ve Papazov da sahnede hünerlerini sergiledi.
    
     -Sunucu Erkır, Kırkpınar ağalığına adaylığını açıkladı-
    
     Konser sonunda, Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, adeta Türk, Yunan, Bulgar dostluk günlerinin yaşandığını ifade ederek, Şükrü Tunarın kızı Güneş Tunar Erkan, konserin sunuculuğunu yapan Osman Tan Erkır, konseri izleyen Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz ve sahne alan sanatçılara Edirne el sanatlarından Edirnekari yapımı tablo armağan etti.
     Bu arada sunucu Erkır, 643. ve 644. Kırkpınar Güreş Ağası Mustafa Altunhanın kendisine sponsor olması nedeniyle 652. Tarihi Kırkpınar Güreş Ağalığı için aday olduğunu açıkladı.
     Erkırın, oyuncu Şaşmaza istersen ortak ağa olalım teklifini Şaşmaz, geri çevirdi.
     Yaklaşık 2,5 saat süren konseri CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Yunanistan ve Bulgaristandan gelenlerin yanı sıra bin 500e yakın Edirneli izledi.
    
     Muhabir: Salih Baran - Hakan Şahin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Klarnet Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER