1. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi

1. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi -SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu: -"Geçmişte bu tür organizasyonlar akademisyen boyutunda gerçekleştiriliyordu. Şimdi SDÜnün öz güveni yüksek öğrencileri, böyle bir organizasyona ev sahipliği


ISPARTA (A.A) - 1. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi, Ispartada başladı.
     Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ev sahipliğinde Barida Otelde düzenlenen kongrenin açılışına Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
     İbicioğlu, burada yaptığı konuşmada, organizasyonun düzenlenmesinin oldukça zor ve emek isteyen bir iş olduğunu söyledi. Organizasyonun bilgi, cesaret ve tecrübe gerektirdiğini dile getiren İbicioğlu, kongrenin Türkiyenin son yıllardaki şahlanışının bir izdüşümü olduğunu belirtti.
     Uluslararası arenada yeniden söz sahibi olacaklarını ifade eden İbicioğlu, "Söz sahibi olma süreci dogmatizmle ve sloganlarla değil, bilimsellikle bezenmiş, öz değerlerine yaslanan bakış açılarıyla mümkündür. Böyle bir organizasyonun ekonomi, fen, sosyal bilim alanlarında da olması gerekir" dedi.
     "Geçmişte bu tür organizasyonlar akademisyen boyutunda gerçekleştiriliyordu. Şimdi SDÜnün öz güveni yüksek öğrencileri, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor" diyen İbicioğlu, bunun tarihi bir adım olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin kendi değerlerini benimsemesi ancak o değerler seviyesinde kalmaması gerektiğini vurgulayan İbicioğlu, öğrencilerin bir ayağının öz değerlerinde bir ayağının da dünyada olması gerektiğini söyledi.
     Modernizmin dayatmalarından uzaklaşarak yeni perspektifler ortaya konulması gerektiğini ifade eden İbicioğlu, şöyle konuştu:
     "Modernizmin ve materyalizmin insanı salt fiziksel boyutu ile algılayan dayatmalardan tüm disiplinlerin arınması gerekir. Amerikada, o kadar gelişmiş olmasına rağmen intihar vakalarının arttığını görüyoruz. İnsanlar mutsuz, uyuşturucuya saplanmış. Bizim sağlıktan anladığımız fiziksel ve psikolojik bütünlüktür. Siz insanı bu iki boyutuyla tanımlamazsanız, materyalizmin ortaya koyduğu insan ekonomik bir hayvandır anlayışını bir nas olarak kabul ederseniz çözüm üretmezsiniz."
     Konuşmaların ardından İbicioğlu, kongreye katkılarından dolayı Vali Oğuza plaket verdi.
     5 Mayısa kadar sürecek kongrede Amerika, Almanya, İran, Afganistan ve Sudandan gelen öğrenci ve akademisyenlerin aralarında bulunduğu 400 katılımcı, konferans ve seminerlerle tıp alanındaki son gelişmeleri değerlendirecek.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 1. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER