1.Uluslararası Dinamik, Açınsayarak ve Etkili Öğrenme

1.Uluslararası Dinamik, Açınsayarak ve Etkili Öğrenme Konferansı sona erdi


BAYBURT (A.A) - 1. Uluslararası Dinamik, Açınsayarak ve Etkili Öğrenme Konferansı sona erdi.
     Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfisindeki konferansın son gününde ilk oturumu Hollanda Twente Üniversitesinden Piet Kommers yaptı. Kommers, Küçülen Dünyada Teknoloji ile İç İçe Toplumlarda Öğrenme Metodları konulu sunumunu slayt eşliğinde gerçekleştirdi.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 101 nolu derslikte ise Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi araştırma görevlileri Gül Kaleli Yılmaz ve Nuri Can Aksoy Teknoloji Destekli Matematik Öğrenimi konulu sunum yaptı.
     103 nolu derslikte Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Karadağ Teknoloji Destekli Ortamlarda Çoklu Öğretim Metodları, İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü araştırma görevlisi Şebnem Özdemir, Dr. Zerrin Ayvaz Reis ve Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Karadağ himayesinde İlköğretim Matematik Çoklu Temsil Kullanarak Problem Çözme Teknikleri ve Mix Metodu konulu sunum gerçekleştirdi.
     Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, kapanışta yaptığı konuşmada, bilimsel açıdan oldukça verimli geçen 3 gün boyunca yapılan tüm sunumların kitap haline getirileceğini belirterek, Davetlilerimiz bölge misafirperverliğinden çok etkilendi. Çevreyi ve doğayı etkili bulduklarını belirterek, flora ve endemik bitkilerin çok fazla oluşundan dolayı heyecanlandılar dedi.
     Bayburt Üniversitesinin kimliğini taşıyan bu konferansın 2013 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılacağını ifade eden Mollamahmutoğlu, 2014 yılı için de Amerika veya Kanadayı düşünüyoruz. Bu konferansın bundan sonraki tüm yapılanlarında Bayburt Üniversitesinin imzası olacaktır. Artık Bayburt Üniversitesi uluslararası arenada tanınmış bir üniversitedir ve evrensel bir üniversitedir, bu da bizleri çok mutlu etmiştir diye konuştu.
     Konferansta, ABD, İtalya, İngiltere, Kanada, Hollanda, İran, Almanya, Ürdün, Çek Cumhuriyeti ve Türkiyeden akademisyenler 29 bildiri sundu.
     Sunum gerçekleştiren katılımcılara Bayburt Üniversitesi tarafından plaket verildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 1.Uluslararası Dinamik, Açınsayarak ve Etkili Öğrenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER