10 metre uzunluğunda kardan gemi yaptılar

10 metre uzunluğunda kardan gemi yaptılar -Yüksekovalı 4 genç, 4 gün süren zorlu çalışma sonrası güvertesinde güvercin heykeli olan kardan bir gemi yaptı -Gençlerden Ercan Akdoğan: -Zor bir çalışma oldu, ama amacımıza ulaştık


HAKKARİ (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen 4 genç, 4 gün süren zorlu bir çalışma sonunda güvertesinde güvercin heykeli olan 10 metre uzunluğunda kardan bir gemi yaptı.
     Yüksekova merkez Eski Cezaevi Kavşağında bulunan kültür merkezi bahçesinde bir araya gelen Murat Titan, Cuma Akdoğan, Ercan Akdoğan ve Arif Akdoğan, burada kardan bir gemi yapmaya karar verdi.
     Yaklaşık 100 metre kare alan üzerinde yapılan gemi ve heykel için ilk olarak el arabalarıyla kar taşıyan gençler, zorlu bir çalışma sonrası 10 metre uzunluğu, 3,5 metre genişliği ve 3,5 metre yüksekliğindeki kardan gemiyi bitirdi.
     Yüksekovalı gençlerin güvertesine barışı simgeleyen kardan bir güvercin heykeli de yaptığı gemi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
     Yoğun kar yağışının çalışmaları zorlaştırdığını anlatan Ercan Akdoğan, çalışma esnasında vatandaşların da kendilerine yardımcı olduğunu belirtti.
     Akdoğan, Biz 4 arkadaş bir araya gelip farklı bir şey yapmaya karar verdik. Daha sonra gündemde olan ve bu sıralar çok konuşulan barış kavramı üzerine bir gemi yapmaya karar verdik. Bu nedenle belirlediğim 100 metre kare alan üzerine el arabalarıyla kar taşıdık. Daha sonra kardan gemiyi bitirip üzerine de barışı simgeleyen güvercin yaptık. Zor bir çalışma oldu ama amacımıza ulaştık. Vatandaşlar bayağı ilgi gösteriyor. Gelip bizi tebrik edenler bile oldu dedi.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 10 metre uzunluğunda kardan gemi yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER