10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Mersinde Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bazı milletvekilleri ile protokol üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı


MERSİN (A.A) - Mersinde Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bazı milletvekilleri ile protokol üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Kaymakam Güldibi, mesajında, gazetecilik mesleğinin çağın en saygın ve dinamik mesleklerinden biri olduğunu belirterek, Yoğun bilgi akışının olduğu günümüzde ifade ve basın özgürlüğü yalnızca temel bir hak ve iletişim aracı olarak değil, toplumsal işlevi dolayısıyla da önem kazanmaktadır. Bununla birlikte toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevi üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadır ifadelerini kullandı.
     AK Parti Milletvekili Nebi Bozkurt, mesajında, bilgi çağı ile teknolojinin gelişmesi, beraberinde basının da gelişmesinin sağladığını belirtti.
     Yönetimle halk arasında bağlantı kuran, bilgi akışını sağlayan, toplumsal varoluşta yaşanılan tüm ayrıntıları her bireye eşit olarak ulaştıran basının toplumun en önemli nesnel gerçekliği olduğuna işaret eden Bozkurt, mesajında Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteciler, doğal olarak, birçok zorlukla karşı karşıya bulunmaktadır. O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkanları hususu büyük önem arz etmektedir ifadelerine yer verdi.
     CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk de, mesleği gazetecilik olan tüm çalışanların görevlerini, halkın gerçek haber alma hakkına engel olacak her tür antidemokratik uygulamalara karşı çıkma sorumluluklarını sürdürmelerini ifade ederek, tüm gazetecilerin bu gününü kutladı.
     CHP Milletvekili Vahap Seçer ise, cesur ve yürekli kalemlerin Türkiyede var olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Ağır baskı karşısında sinmiş ve sindirilmiş, sessizleştirilmiş olan basın kurtuluşunun yol haritasını yine basının ve çalışanlarının kendisi yaratacaktır. Bu inançla kalemini daha fazla özgürlük ve demokrasi için oynatan tüm basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.
     AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ise, basının gücünü halktan alarak, toplumu doğru bilgilendirerek aydınlatan, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif bir şekilde sunan, kurumlarla bireyler arasındaki bilgi akışını sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, toplumu eğitme ve düşünce dünyasını zenginleştirme gibi kutsal ve anlamlı görevleri olduğunu vurguladı.
     Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonundan (Çukurova SİFED) yapılan ortak açıklamada da, çağın en dinamik ve emek isteyen mesleklerinden olan gazeteciliğin, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve halkın taleplerinin ifade edilmesi noktasında kilit bir rol oynadığını bildirdi.
     MODER Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Veli Doğan ise, iletişim akışını sağlamayı meslek edinen basın mensuplarının, 7 gün 24 saat doğru, tarafsız ve hızlı haber akışını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek adına durmaksızın çalıştıklarını dile getirerek, Günümüzün en saygın ve kutsal mesleklerinden birini icra eden tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım dedi.
     Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, özgür basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade etti.
     MHP Mezitli İlçe Başkanı Murat Aksoy da, basının, toplumun gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olduğunu vurgulayarak, baskı, tehdit ve tekelleşmenin olmadığı, sorunlarının tamamen çözülmesi temennisinde bulundu.
     Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen de, gazetecilik mesleğinin, çileli, zor ve aynı zamanda bir o kadar da özveri isteyen en kutsal mesleklerden biri olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt-Basir Gülüm/ Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER