10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


AFYONKARAHİSAR (A.A) - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel ve CHP Merkez İl Başkanı Kemal Demirkırkan yazılı bir açıklama yaparak gazetecilerin gününü kutladı.
     AK Parti İl Başkanı Zeybek, basının kamu yararını gözetmek, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan tanımak ve toplumsal bilinci güçlendirmek gibi önemli işlevlere sahip olduğunu kaydetti.
     Zeybek, basının vatandaşların doğru haber alma bunun yanında kamuoyunun duygu ve düşüncelerini yansız bir biçimde aktarmak suretiyle, demokrasinin işlerlik kazanarak ilerlemesine katkıda bulunan en önemli unsurlarından biri olduğunu da ifade etti.
     Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Şenel de gazeteciliğin, en güzel meslekler arasında yer alan çok önemli bir meslek olduğunu belirterek, Zor şartlar altında yapılan bu mesleğin en büyük hedefi, ilkeli ve tarafsız bir haberciliktir. Gazeteciler tarafından gece-gündüz, günün her saatinde hazırlanan ve bizlere kadar ulaşan haberler, her kademede binbir güçlükle ve kıt kaynaklarla hazırlanmaktadır. Yerel gazetecilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyoruz. Pek çok mesleki sorunlarının da bir an önce çözüme kavuşturulmasını diliyoruz ifadelerine yer verdi.
     CHP İl Başkanı Görgöz ise gazetecilerin gününü yürekten kutladığını bildirerek, şunları kaydetti:
     Başta İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay olmak üzere, tutuklu gazetecilerin yaşadıkları hukuksuzluğun sona ermesini bekliyor, gazetecilerin ülkemizin aydınlanmasına yaptıkları katkı nedeniyle en derin şükranlarımı sunuyorum.
     CHP Merkez İlçe Başkanı Demirkırkan da basının güçlü ve özgür olmadığı ülkelerde demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını anlatarak, basının halkı doğru biçimde bilgilendirebilmesi için özgür, güçlü ve ekonomik açıdan bağımsız olması gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER