10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -Vali Savaş Nevşehirde faaliyet gösteren cemiyetleri ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Nevşehirde faaliyet gösteren iki cemiyeti ziyaret etti.
     İlk ziyaretini Kapadokya Gazeteciler Cemiyetine yapan Vali Savaşa, İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Seyid Ali Atik ile Valilik Basın Müdürü Haydar Güneyli eşlik etti.
     Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, tüm basın çalışanlarının gününü kutlayarak, basın çalışanlarının çok önemli bir kamu görevini üstlendiğini, toplumun sorunlarını, toplumun en iyi hizmeti alabilmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.
     Basın çalışanlarının toplumun beklentileri konusunda yapılan çalışmalara destek verdiğini belirten Vali Savaş, bu desteği kendisinin de yakından hissettiğini kaydetti.
     Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca da, Nevşehirde basın çalışanlarının sorumlu gazetecilik örneği verdiğini, bir haberi yazarken artılarını, eksilerini değerlendirip ona göre haber verdiğini belirtti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Koca, Vali Savaşa habercilerin yaşadığı sorunları ve talepleri dile getirdi.
     Buradaki ziyaretin ardından Nevşehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Vali Savaşı, burada Cemiyet Başkanı Muammer Başer ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
     Savaş, burada yaptığı konuşmada da, kamu hizmetlerinin sunumunda ve sivil toplum örgütleri ile iş birliğinin son derece önemli olduğunu, burada da gazetecilerin rolünün büyük olduğunu ifade etti.
     Gazetecilerin gece gündüz demeden zor şartlarda kamuyu aydınlatma adına hizmetler verdiğini kaydeden Savaş, basının yaptığı görev itibariyle yöneticiler ile toplum arasında köprü görevi gördüğünü sözlerine eklendi.
     Başer de, cemiyetlerinin yapısı hakkında bilgi vererek, yapılan son değişikliklerle basın çalışanlarının önemli derecede hak kayıplarına uğradığını belirtti.
     Ziyaret sonunda Başer, Vali Savaşı cemiyetlerinin fahri üyesi yaptıklarını söyleyerek, Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinin rozetini taktı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER