10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü


BİLECİK (A.A) - Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
     Yalçın, mesajında, 10 Ocakın Türk gazetecilik tarihinin önemli günlerinden biri olduğunu belirterek, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü çalışmayı içerdiğini kaydetti.
     Basının, katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunun vurgulayan Yalçın, şunları bildirdi:
     Zor şartlarda büyük fedakarlık göstererek çalışan basın mensuplarımız, halkın doğru ve zamanında bilgi almasını sağlayarak kamu yararı adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Basın mensubu olmak sorumluluk isteyen bir iştir. Fedakarlık ister. Her gün onların yaptıkları haberlerle bazen hüzünlenmekte, bazen neşelenmekteyiz. Bir dakikada izlediğimiz, bir solukta okuduğumuz bir bültenin arkasında belki günlerce çalışan basın mensuplarının emekleri var. O detayların bizlere ulaşabilmesi için ne zorluklarla çalıştıklarını, nelerle mücadele ettiklerini anlayabilmek lazım. Yerel basın çalışanlarımızı da ayrı bir kefeye koymak lazım. Onlar işin mutfağında çalışmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizin ve ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin paylaşılması, kamuoyuna aktarılması konusunda katkı sağlayan, televizyon, gazete, radyo, dergi, gibi basın organlarında bulunan tüm arkadaşlarımıza, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER