10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
     Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada hızla gelişen sektörler arasında yazılı ve görsel medyanın ilk sıralarda olduğunu belirtti.
     Dünyada olduğu gibi Türkiye ve bölgede de yazılı ve görsel basının öneminin arttığını ifade eden Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:
     Teknolojik yenilikler ve gelişmelere paralel olarak sektörde çalışanların ağır stres ortamlarında çalışmaları engellenememiştir. Hala insan sağlığını en çok tehdit eden mesleklerin ilk sıralarında basın sektörünün geldiği unutulmamalıdır. Ülkelerin gelişmişlikleri ve demokrasinin yerleşmiş olmasının ölçütlerinden biri de basın sektöründe çalışanların görevlerini hür ortamda yapmaları olarak değerlendirilmektedir. Bu açıdan bakıldığında, gerek ülkemizin gerekse bölgemizin yazılı basın ve görsel medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün kutlanması ve anılmasının yanı sıra mesleğin icrasının önündeki her türlü engelin kaldırılması da demokrasinin bir gereğidir.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER