11. Avrupa Gazeteciler Derneği Medya Ödülleri

11. Avrupa Gazeteciler Derneği Medya Ödülleri -Medya, iş, siyaset ve sanat alanlarında verilen ödüller düzenlenen törenle sahiplerini buldu -Törende Anadolu Ajansına 3 ödül verildi


ANTALYA (A.A) - 11. Avrupa Gazeteciler Derneği Medya Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
     Kemer ilçesindeki Daima Biz Otelde düzenlenen törende onur ödülleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Hasan Bozere verildi. Törene katılamayan Tanrıverdinin ödülünü danışmanları aldı.
     Ödülünü Avrupa Gazeteciler Derneği Başkan Adnan Fişekin elinden KKTC Meclis Başkanı Bozer, Kuzey Kıbrısın kendilerine emanet olduğunu, Kıbrıstaki Türk varlığının ilelebet yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
     Son yıllarda Türk varlığına karşı saldırıların şiddetlendiğini ifade eden Bozer, Türkün bayrağının dalgalandırmak için kendilerine görev verildiğini, bu görevi en iyi şekilde yapacaklarını dile getirdi.
     Törende en iyi siyaset adamı ödüllerini ise AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan aldı. Azerbaycanlı milletvekilleri Ganile Paşayeva ve Ceyhun Osmanlıya da Yılın en iyi yabancı siyasetçi ödülü verildi.
    
     -AAya 3 ödül-
    
     Törende Basında emeğe saygı kategorisinde Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Yeşim Sert ve Emre Solaka da ödül verildi. Ödülünü Çınar isimli bebeğiyle alan Yeşim Sert, ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu söyledi.
     AA Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya da başarılı çalışmalarından dolayı Özel ödüle layık görüldü. Çetinkaya, ödülünü Azerbaycanlı Milletvekili Ganile Paşayevanın elinden aldı.
     En iyi savaş muhabiri kategorisinde ödül alan El Cezire muhabiri Ömer Haşram, sahneye Suriyede rehin tutulan gazetecilerin fotoğrafları ile çıktı. Kendisinin de bir süre önce Suriyede yaralandığını hatırlatan Haşram, Suriyede rehin tutulan kameraman Cüneyt Ünal ve diğer gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Haşrama salondakiler alkışlarla destek verdi.
     En iyi Türk Sanat Müziği Sanatçısı ödülünü almaya hak kazanan Safiye Soyman, ödülü kendisini sahne önünden tekerlekli sandalyede izleyen engelli oğlu Haruna hediye etti. Duygusal anlar yaşayan Soyman, ödülü oğlu için aldığını, onu mutlu ettiği için bir anne olarak gururlu olduğunu belirtti.
     En İyi Pop Sanatçısı ödülü ünlü sanatçı Mustafa Cecelinin aldığı törende medya, iş, sanat ve siyaset alanında ödül alanlara da ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 11. Avrupa Gazeteciler Derneği Medya Ödülleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER